Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Ivica Kralj pričao o pojačanjima i statusu Saldanje i Jovanovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 09:15
ARENA NA KIPRU: Ivica Kralj pričao o pojačanjima i statusu Saldanje i Jovanovića TV Arena sport/ Screenshot

Fudbaleri Partizana od četvrtka borave na Kipru, trener Igor Duljaj je tada na put poveo 28 igrača, a uskoro bi trebalo da im se pridruži još nekolicina.

Pre svih, to je Mateus Saldanja koji je, kao najbolji strelac ekipe imao nekoliko ponuda da napusti Humsku, ali sportski direktor Partizana, Ivica Kralj odbacuje takvu mogućnost, baš kao i eventualni odlazak golmana Aleksandra Jovanovića.

"Imali smo ozbiljnih ponuda za Saldanju, ali kao što sam rekao i pre nekoliko dana, on nije na prodaju i sigurno ostaje u ekipi, a prvi put čujem za mogućnost odlaska Jovanovića. On je u proteklih šest meseci pokazao koliko je značajan za klub i to što smo doveli Miloša Krunića ne znači da Jovanović ide, već samo da pojačavamo konkurenciju u timu", rekao je u razgovoru za TV Arena sport na Kipru sportski direktor crno-belih.

Uskoro bi ekspediciju Partizana trebalo da pojača i Denil Kastiljo, posle njega i Leonard Ovusu, a očekuje se da dođe i Jung-Jun Goh.

"Kastiljo danas stiže ovde na Kipar, pridružiće se ekipi i biće tu da gleda utakmicu protiv lučanske Mladosti. Što se Ovusua tiče on je potpisao na tri godine, ali zbog određene papirologije on bi tek u utotak trebalo da nam se pridruži, a sa Gohom smo u završnim pregovorima, sve ide u dobrom smeru i verujem da će uskoro postati naš član."

Ovusu je u Partizan došao kao slobodan igrač, Kastiljo samo na pozajmicu bez prava otkupa, a Goha će biti plaćen, kako se može čuti 1,2 miliona evra, ali Ivica Kralj ne želi da priča o novcu.

"O finansijama morate da razgovarate sa generalnim direktorom Milošem Vazurom, ali samo mogu da kažem da je Goha takav igrač koji zaslužuje obeštećenje. Što se Kastilja tiče, mi smo želeli da napravimo dogovor sa Šahtjorom oko prava otkupa, ali oni to nisu bili raspoloženi, što samo govori da je u pitanju vrhunski fudbaler na koga oni i te kako računaju", rekao je Kralj koji je istakao da je prelazni rok za tim iz Humske manje-više završen.