UEFA Liga šampiona

Neće biti lako, ali Partizan je veliki klub: Ivica Kralj o dvomeču sa Dinamom (K)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 13:13
Ivica Kralj, sportski direktor Partizana, očekuje da crno-beli budu pravi protiv Ukrajinaca MN Press
Ivica Kralj, sportski direktor Partizana, očekuje da crno-beli budu pravi protiv Ukrajinaca

Partizan u bitku za Ligu šampiona kreće protiv Dinama iz Kijeva, što je u teoriji prijemčiviji protivnik od Fenerbahčea, ali u Humskoj 1 ne potcenjuju ni Ukrajince.

Naprotiv, biranim rečima su reagovali na vest sa žreba iz Niona, kojim je naš viceprvak spojen sa drugoplasiranim timom minulog prvebstva bivše sovjetske republike. 

"Svi znamo kakvu jačinu imaju kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i svaki tim pojedinačno koji je njihov učesnik. Imamo samo četri nedelje ispred nas, ali i veliki motiv da se pokažemo u najboljem svetlu protiv jedne ekipe kakva je Dinamo. Sutra polazimo na drugi deo priprema gde ćemo do 10. jula odmeriti snage sa protivnicima koji su na nivou Lige šampiona i tako imati realnu sliku pred početak kvalifikacija", izjavio je sportski direktor Partizana Ivica Kralj za klupski sajt.

Legendarni čuvar mreže podsetio je da crno-beli neće imati podršku navijača u revanšu, što će ekipi dodatno otežati posao protiv jednog od najvećih klubova Ukrajine. 

"Znamo da neće biti lako, ali Partizan je veliki klub i uvek je najbolje igrao ovakve utakmice. Za ekipu Dinama ne treba trošiti reči, klub sa tradicijom i izuzetnim timom. Žao nam je što ćemo utakmicu kod kuće igrati bez publike budući da je na snazi UEFA kazna od prošle godine, jer prisustvo navijača daje posebnu draž svakom takmičenju", rekao je Kralj posle žreba u Nionu.

Prvi meč igra se 23/24. jula u negde na neutralnom terenu, zbog rata u bivšoj sovjetskoj republici, revanš sedam dana kasnije u Beogradu, ali zbog ranije kazne UEFA bez prisustva publike.