Vesti iz fudbala

Juventusov "Faktor Vlahović": Pravi mentalitet i timski rad su nas nagradili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 09:44
Dušan Vlahović je postigao 10. gol u 2024. godini Twitter/Juventus
Dušan Vlahović je postigao 10. gol u 2024. godini

Dušan Vlahović je ponovo pokazao koliko je u 2024. godini "iks faktor" Juventusa. Nije zbog suspenzije igrao protiv Lacija u Seriji A, kada je doživljen poraz, ali je zato sinoć novim, 10. golom u ovoj godini potvrdio da je najjače oružje "Stare dame" koja je trijumfom od 2:0 stekla lepu prednost u polufinalu Kupa Italije pred revanš u Rimu 24. aprila.

Nije Juventus blistao, pogotovo ne u prvom delu kada je Lacio bio bolji u Torinu. Tada ni Vlahović, a ni Federiko Kjeza nisu uspevali da dobiju prave lopte od saigrača. Nastavak je bio druga priča, dva sjajna pasa i ubojiti tandem "Dame" je rešio meč. Dobio je Vlahović ovacije navijača kada je mesto pred kraj ustupio Mojzeu Kinu.

"Grupa, pravi mentalitet i timski rad su nas nagradili. Samo ovako nastavljamo", napisao je Vlahović na Instagramu.

Trener Masimilijano Alegri je mogao da odahne.

"Srećan sam zbog momaka, dolaze iz teškog perioda. Ali, ovo je Kup Italije, dali smo dva gola, bili blizu trećeg, a uspeli smo da sačuvamo mrežu. Postojala je velika želja, kao i odlučnost da se dobije, ne samo kod Kjeze i Vlahovića, već kod svih igrača. Ostaje nam da popravimo stanje u Seriji A i izborimo za Ligu šampiona", istakao je Alegri.

Filip Kostić je poput Vlahovića odigrao skoro ceo meč, radio je mnogo, pogotovo u defanzivi. Pokušavao je nekim individualnim akcijama da napravi višak, ali nije dobijao lopte u prostor gde bi imao mnogo više mogućnosti da bude opasniji.