Vesti iz fudbala

Coppa Italija na TV Arena sport: Vlahović i Kostić napadaju Salernitanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 14:56
Dušan Vlahović Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Dušan Vlahović

Poznata su tri od četiri para četvrtfinala Kupa Italije. Frosinone je još 19. decembra deklasirao šampiona Napoli, pobedivši ga 4:0 i još samo on ne zna rivala u narednoj rundi takmičenja, a s kim će u borbu za polufinale znaće se večeras, kada snage odmere Juventus i Salernitana.

Utakmica se igra od 21 sat u Torinu uz direktan prenos na TV Arena 2 Premium.

"Bjankoneri" su rekorderi sa 14 osvojenih trofeja u masovnijem italijanskom takmičenju i veliki favoriti protiv ekipe koja nikada nije podizala trofej namenjen pobedniku nacionalnog Kupa.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri verovatno će iskoristiti priliku i šansu pružiti pojedinim fudbalerima koji predstavljaju budućnost kluba, a među njima je svakako Tarik Muhamerović. Centralni bek rođen je u Ljubljani 2003. godine i ove sezone odigrao je 19 utakmica za Juventusov NextGen.

Zbog povreda će duel osmine finala Kupa propustiti Moise Kin, Aleks Sandro i Matija De Šiljo, dok su Pol Pogba i Nikola Fađoli suspendovani. Očekuje se da u timu budu srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić, dok mediji u Italiji predviđaju u startnoj postavi Federika Kjezu, Matiju Perina i Danijelea Ruganija.