Vesti iz fudbala

Lukaku sa bele tačke doneo remi Interu protiv Juventusa u polufinalu Kupa Italije, pa zaradio crveni karton

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 22:57
Lukaku sa bele tačke doneo remi Interu protiv Juventusa u polufinalu Kupa Italije, pa zaradio crveni karton Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus i Inter su treći put ukrstili koplja ove sezone i treći put nije slavila "Stara dama" jer je štoper Bremer nepotrebno igrao rukom, a Romelu Lukaku sa bele tačke u petom minutu nadoknade spasio tim iz Milana poraza 1:1 (0:0). Pogotkom Huana Kvadrada u 83. minutu, Juventus je naplatio dominaciju u finišu meča, ali je Lukaku uspeo da obezbedi remi Interu u prvom meču polufinalu Kupa Italije, a zatim dobio crveni karton zbog ružne gestikulacije! Pred revanš 26. aprila, Inter i trener Simone Inzagi imaju priliku da uđu u finale i pokušaju da odbrane trofej od prošle sezone.

Prvi polufinalni meč u Kupu Italije imao je svoj intenzitet, uzbuđenja, ne i golove u prvom poluvremenu. "Stara dama" je imala na početku priliku preko Di Marije, pokušao je jednom glavom i Dušan Vlahović, ali više je mogao za golom da žali Inter. Golman Perin je imao jednu sjajnu interevenciju posle šuta Brozovića, dok su Džeko, Di Marko i Aćerbi bili neprecizni posle prekida. Inter je dobro zatvorio Filipa Kostića u prvom delu, Darmijan je upotpunosti isključio srpskog asa, a time je otupeo i oštricu napada domaćina.

Akrobatskim skokom Dušana Vlahovića i udarcem tik preko prečke počeo je drugi deo meča. Međutim, Inter je brzo uspostavio ravnotežu kao u prvom delu. Filip Kostić je golom nedavno osvojio "Đuzepe Meacu" a u 58. minutu je njegov udarac sa 18 metara završio tik iznad prečke. Juventus je pritiskao, a Inter je u kontri imao odličnu priliku preko Mktarijana. Gruzijac je šutirao pored stative. Nije se svidelo Vlahoviću što je bio izmenjen u 73. minutu, ali se svakako radovao na kraju.

Pritisak Juventusa je urodio plodom u 83. minutu, kada je Kvadrado uspeo da zatrese mrežu i kad su isticali poslednje sekunde na meču Bremer je nespretno odigrao rukom, a Lukaku sa bele tačke konačno ove sezone zhatresao mrežu Juventusa.

Kup Italije, prvi mečevi polufinala

Utorak

Juventus - Inter 1:1 (0:0)
/Kvadrado 83 - Lukaku 90+5 pen/

Sreda

Kremoneze - Fiorentina 21.00 (TV Arena sport 1)

Revanši se igraju 26. i 27. aprila