Serija A

Hvalospevi medija na račun srpskog asa: Hirurški precizni Kostić rasplakao Inter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 09:46
Hvalospevi medija na račun srpskog asa: Hirurški precizni Kostić rasplakao Inter Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Filip Kostić igra izvanredno za Juventus u 2023. godini, ubeležio je pet asistencija a njegov drugi gol u ova tri meseca je sinoć doneo "Staroj dami" veliku pobedu nad Interom 1:0 u "derbiju Itaije". Srpski as je hirurški precizno poslao loptu dijagonalom u mrežu i dodatno pogurao Juventus ka vrhu tabele.

"Juventus zaista veruje, Kostić rasplakao Inter" (La Stampa), "Juventus obezbedio virtualno drugo mesto, Kostić srušio Inter koji je u krizi" (Tutosport) samo su neki od naslova u kojima se veliča igra levokrilnog napadača koji je proglašen i za igrača utakmice.

"Bivšem igraču Ajntrahta nedostajao je samo gol u poslednjih mesec dana izvanredne igre. Posle asistencija došla je lična radost. Hiruršim potezom je razbio odbranu Intera, a zatim je mnogo radio na terenu", stoji u opisnoj oceni za njegovu partiju.

Dušan Vlahović je učestvovao u napadu za pogodak, mnogo je radio, ali opet nije imao šut u okvir gola.

"Vlahović je odigrao najbolju partiju u dresu Juventusa", tvrdio je posle meča trener Masimilijano Alegri.

"Stara dama" je bez obzira na kaznu oduzimanja 15 bodova, opet u igri za Ligu šampiona jer je posle 27 odigranih kola na sedam bodova iza Milana, devet u odnosu na Inter i 11 u odnosu na Lacio.

"Na terenu smo osvojili 56 bodova i ja sam zadovoljan što je to tako. Ali, ralnost je drugačija, ne gledamo šta se dešava oko nas već smo koncenutrisani na teren i guramo meč po meč, pa ćemo videti gde ćemo završiti. Pobeda nad Interom nam donosi dodatno samopouzdanje, živimo i igramo u balansu. Nema uzbuđenja, ni razočarenja, za nas je rezultat sve", nije krio Alegri.

Inter je grmelo na sudije jer nisu dosudili igranje rukom Adrijena Rabioa, koji je u nastavku akcije, posle duplog pasa sa Vlahovićem i asistirao Kostiću za pobednosni gol.

"Nikad nisam pričao o sudijama, jednostavnije je tako jer im im mi pomažemo. VAR greši samo kad je objektivan, prošle godine je pogrešio na našeu štetu u Speciji", zaključio je trener Juventusa.