Serija A

Alegri o Srbima u Juventusu: Kostić nije igrao zbog Iliga, Vlahović je odigrao dobro

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 12:53
Alegri o Srbima u Juventusu: Kostić nije igrao zbog Iliga, Vlahović je odigrao dobro Guliver/AP Photo/Antonio Calanni

Juventus je za 45 minuta proleteo Udinama, postigao je tri gola na krilima novog napadačkog tandema Kjeza - Vlahović, a onda pokazao da je i odbrambeno dotekao linije.

Pobeda od 3:0 zadovoljila je trenera Masimilijana Alegrija koji je govorio i o minutažama Srba. Pre desetak dana mediji su objavili vest da je Filip Kostić na prodaju i da ga traže Notingem Forest i Volfsburg. On je juče grejao klupu, a Vlahović igrao veoma dobro, ubeležio je asistenciju, pa gol iz penala.

"Vlahović je odigrao dobru utakmicu. Prošao je period tokom kojeg je malo igrao, ali čim smo počeli da ga koristimo, postao je važan igrač. Radimo sa njim na brojnim aspektima igre. Kostić nije igrao zato što sam imao Ilinga, a njih dvojica su igrači na istoj poziciji. Izabrao sam da uđe Iling zato što je Kijeza bio i dalje na terenu", objasnio je Alegri.

 

 

Uloga Federika Kjeze u novoj sezoni je promenjena. Sa krila je prebačen u sam špic.

"Po mom mišljenju, Kijeza je špic, jer gubi previše snage kao krilo. Bio je jako dobar igrajući blizu Vlahovića, zajedno napreduju. Njegov cilj mora da bude 14-16 golova ove sezone".

U sezoni bez Evrope (kazna UEFA) Juventusov prvi cilj je plasman među prve čeitiri ekipe i povratak u ligu šampiona, a ako se ukaže šansa i da se napadnu oba trofeja.

"Povratak u Ligu šampiona je najvažniji. Posle 12 godina nećemo igrati u elitnom takmičenju i već nam nedostaje. Svi misle da je prednost kada igrate samo jednu utakmicu nedeljno, ali u realnosti je prednost kada igrate sa najjačim timovima Evrope. Moramo da koristimo svaku mogućnost da se razvijamo kao tim", objasnio je Alegri.