Serija A

Juventus stavlja Filipa Kostića na prodaju: Možda Kragujevčanin pre Vlahovića napusti Torino

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 17:29
Juventus stavlja Filipa Kostića na prodaju: Možda Kragujevčanin pre Vlahovića napusti Torino Guliver/AP Photo/Antonio Calanni)

Filip Kostić stigao je u Juventus pre samo godinu dana i u međuvremenu na 54 meča dao tri gola i namestio 11 pogodaka, ali možda sve to neće biti dovoljno da zadrži crno-beli dres. U jeku nagađanja da li će i gde otići njegov klupski kolega Dušan Vlahović, Italijom je danas odjeknula neočekivana vest o stavljanju srpskog reprezentativca na transfer listu. 

Više tamošnjih medija došlo je do saznanja da uprava najtrofejnijeg kluba na Apeninima namerava da se prodajom nekih od svojih boljih prvotimaca reši dela finansijskih problema, odnosno rastereti ionako nategnut budžet. 

Kako prve zvezde tima i najskuplji pojedinci, Vlahović i Federiko Kjeza, po svoj prilici ostaju na spisku "stare dame", a za dovođenje Rovelje, De Vintera, Pelegrinija i Zakarije potrošeno je 51.500.000 evra, smišljen je alternativan plan.

Navodno, pored prošlosezonskog pojačanja iz Ajntrahta na spisku za prodaju nalaze se još Mekeni, Iling, Nikolusi i Mireti. kada je u pitanju obeštećenje za krilnog vezistu reprezentacije Srbije barata se cifrom od 25.000.000 evra, a kao mogući kupci, između ostalih, pominju se Galatasaraj i Fenerbahče. 

Inače, Kragujevčaninu su ostale još tri godine ugovora sa Juventusom, kom je oduzeto pravo da ove sezone izađe u Evropu.