Vesti iz fudbala

(VIDEO) Kjeza i Vlahović približili Juventus finalu Kupa Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 22:56
Dušan Vlahović i Federiko Kjeza Guliver/Marco Canoniero
Dušan Vlahović i Federiko Kjeza

Federiko Kjeza i Dušan Vlahlović s pravom su bili u gro planu pred prvi duel polufinala Kupa Italije protiv Lacija, jer su baš njih dvojica pokazali klasu i golovima doneli prednost Juventusu od 2:0 (0:0) pre revanš koji se za tri nedelje igra u Rimu.

Poraz u Rimu od pre tri dana, u meču za bodove, ako da su bili neka stega igračima Juventusa u prvom poluvremenu. Imao je LAcio i više od igre, čak je ličilo da je bliži vođstvu. Vlahović je bio izolovan, Kjeza i Filip Kostić zatvoreni, a Kambijaso nespretan u najbolljhoj akciji domaćina.

Međutim, u nastavku je su sve rešili Kjeza i Vlahović. Prvi gol je nesvakidašnji, jer su igrači Lacija zaboravili na Kjezu koga je fenomenalnim pasom po zemlji od 40 metara pronašao Kambijaso. Usledila je laka realizacija. A, onda je Vlahović potvrdio klasu, dobro je ušao u prostor, dobio loptu na vreme, usledila je "biciklica" pa precizan udarac u malu mrežu.

Do kraja je Juventus zadržao prednost i na revanš u Rim ide sa lepom zalihom. Blizu je novog finala Kupa Italije a ako tamo dođe mogao bi 15. put da podigne i pehar.

Kup Italije, prvi mečevi polufinala

Utorak

Juventus - Lacio 2:0 (0:0)
/Kjeza 50, Vlahović 64/
revanš 23. aprila

Sreda

Fiorentina - Atalanta 21.00 (AS1)
revanš 24. aprila