Vesti iz fudbala

Kup Italije na Areni: Vlahović i "Dama" žele da uzvrate udarac Laciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 17:01
Dušan Vlahović FC Juventus
Dušan Vlahović

Juventus je najtrofejniji klub i u Kupu Italije, ali ove sezone, posle svega što se dešavalo, uspona i padova, kada titula nije ni u mislima blizu, trofej najmasovnijeg takmičenja bio bi mali melem na ranu.

Italinanski mediji pred večerašnji prvi meč polufinala protiv Lacija (21.00, TV Arena 3 Premium), ističu u prvi plan Dušana Vlahovića kao igrača koji može da "razbije" odbranu "nebo-plavih" i donese trijumf koji bi se odbranio za tri nedelje u Rimu. Mnoge se polemike vode u Italiji zbog finansijske situacije u klubu, o budućnosti ne samo trenera Masimilijana Alegrija već i ostalih najbolje plaćenih igrača, a srpski napadač je najplaćeniji sa devet miliona evra neto.

Zato se negde i najviše pažnje obraća na Vlahovića koji je gladan i golova i kontinuiteta dobrih partija u ovoj 2024. godini. Juventusov napad na 15. trofej Kupa počinje od večerašnjeg duela sa Laciom, koji nije bio u finalu od 2017. godine, kada je trofej izgubljen baš od "Stare dame".

Ali, taj Lacio je pre samo tri dana na debiju novog trenera Igora Tudora, bivšeg igrača i trenera "Stare dame", pobedio Juventus u Seriji A 1:0 i to golom Adama Marušića u 90. minutu. I taj poraz je jedan od razloga što se u Juventusu oštre da se večeras revanširaju.

Polufinale Kupa Italije, prvi mečevi

Utorak

Juventus - Lacio 21.00 (AP3)
revanš 23. aprila

Sreda

Fiorentina - Atalanta 21.00 (AS1)
revanš 24. aprila