Vesti iz fudbala

Cilj je A Liga nacija, nadam se da ćemo ga ostvariti: Dragiša Zečević optimista pred mečeve fudbalerki Srbije i islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 17:32
Dragiša Zečević, selektor Srbije, okružen fudbalskim reprezentativkama naše zemlje MN Press
Dragiša Zečević, selektor Srbije, okružen fudbalskim reprezentativkama naše zemlje

Ženska fudbalaska reprezentacija Srbije 23. februara u Beogradu (16.00, TV Arena 2 Premium) igra prvi deo dvomeča sa odgovarajućim timom Islanda, a selektor Dragiša Zečević veruje da "orlice" mogu do plasmana u A diviziju Lige nacija

Za početak, da već na glavnom terenu nacionalnog fudbalskog Sportskog centra u Staroj Pazovi rezultatski trasira put ka elitnom sastavu pomenutog takmičenja, u čijem B izdanju je zauzela drugo mesto u svojoj gbrupi. 

"Devojke su došle u sasvim zadovoljavajućem stanju svesne značaja utakmica sa Islandom. Naravno, cilj je da se domognemo A divizije i mislim da ćemo to ostvariti", rekao je Dragiša Zečević za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalska reprezentacija Islanda ima najbržu fudbalerku u Evropi Sveindis Jonsdotir, a šef stručnog štaba "orlica" zna i sve druge igračke kvalitete članice Volfsburga.

"Jeste ona zvanično najbrža igračica, imala je pauzu zbog povrede, ali skautirali smo neke prethodne utakmice i dobro smo upoznati sa njenim kvalitetima. Ona može da menja sistem igre Islanda, ali mi smo spremni za svaku varijantu. Imali smo u prethodnim kvalifikacijama devojku koja je verovatno bolja od nje, Evu Pajor, tako da znamo kako da se odbranimo od takvih igračica". 

 

MN Press

Dragiša Zečević i Jovana Damnjanović

 

Jovana Damnjanović, iz Bajerna, može da joj parira u hitrosti, a ni ostale naše reprezentativke nisu spore. 

"Imamo ih još, ali sigurno je Jovana najbrža. Ona je kvalitetnija igračica od bilo koje Islanđanke, može da pravi uvek razliku. Ona će sigurno da bude jedna od igračica koja će nas odvesti u A diviziju, poznaje kapitena Islanda, igraju zajedno u Bajernu, uostalom veliki broj naših devojaka igra sa Islanđankama u raznim klubovima. O njima, dakle, sve znamo, važno je samo da imamo dobar pristup kao i do sada i da u nekim fazama igre budemo malo pametniji nego što je to bio slučaj u mečevima sa Poljskom". 

Zečević bi voleo kada bi fudbalerke Srbije u petak imale podršku sa tribina kakvu zaslužuju, odnosno dostojan ispraćaj na revanš u Rejkjavikju (27. februar, 15.30). 

"Igramo u Staroj Pazovi jer ovde imamo najbolje uslove, a zamolio bih publiku da dođe i podrži devojke. Znam da ko dođe jednom, doći će i drugi put, jer one ostavljaju srce na terenu. Trudimo se da prezentujemo brz i efikasan fudbal, ofanzivan. To je nivo koji zahteva A divizija i evropska fudbalska elita kojoj težimo. Ova dva meča mogu nam pomoći, pored plasmana u A diviziju, i za budući željeni plasman na EP, kroz baraž. Kvalifikacije kreću od aprila, sve utakmice su takmičarske u ovoj godini, devojke su toga svesne i idemo korak po korak. Prvo da ostvarimo plasman u A diviziju, jer bi to pokazalo koliko su ove devojke napredovale i što će javnost, verujem, moći da prepozna", istakao je Zečević.

 

MN Press

Violeta Slović na meču sa Poljskom

 

Kapitenka ženske fudbalske reprezentacije Srbije, Violeta Slović, naravno, očekuje zahtavan meč sa Islanđankama. 

"Radujemo se novom okupljanju i novom izazovu. Očekuje nas veoma težak meč, zahtevan i na fizičkom i na mentalnom planu. Sve devojke su došle spremne i sa ogromnim motivom da ispunimo cilj", izjavila je Slović.

Srbija nema baš prijatna iskustva protiv ovog rivala, a kapitenka subotičkog Spartaka veruje da se ta praksa promeni. 

"Mislim da je najzad došlo vreme da ih pobedimo, jer kada sam počinjala karijeru, Island je bio sila u ženskom fudbalu. Uvek smo gubili sa velikim rezultatom. Sada imamo tim, sazreli smo u svakom smislu i verujem da je došao trenutak da im se revanširamo", navela je srpska fudbalerka.

Najbolja fudbalerka Srbije u 2023. godini, u izboru Fudbalskog saveza Srbije, ima i taj dodatni motiv da izgara. 

"Sve treba opravdati, a plasman u elitnu grupu evropskog fudbala bio bi velika satisfakcija za mene i sve devojke", zaključila je Slović.