UEFA Liga nacija

Dan odluke za fudbalerke Srbije: Protiv Islanđanki za plasman u A diviziju Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 09:19
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije uoči meča baraža Lige nacija protiv Islanda FSS
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije uoči meča baraža Lige nacija protiv Islanda

Najbolja ženska fudbalska reprezentacija Srbije gostuje u Rejkaviku adekvatnoj reprezetaciji Islanda u susretu posle kojeg će se znati koja od dve ekpe će nardne godine nastupati u A diviziji Lige nacija.

Dva nacionalna tima su pre četiri dana remizirala u pvom meču 1:1 i pred njima je ključnih 90 minuta, a selektor Srbije, Draguša Zečević veruje da njegove igračice imaju više kvaliteta od rivalki.

Ono što sve u srpskom timu posebno raduje je činjenica da vreme u Rejkjaviku nije loše, a da je stanje terena mnogo bolje nego što su očekivali.

 

 

"Teren je fantastiučan, čak i vreme nije loše i ovo je mnogo bolje nego što smo se nadali. Igraće se na veštačkoj travi i mislim da naše igračice mogu da se prilagode na to. Još kada u vreme odigravanja utakmice ne bi bilo jakog vetra, to bi bilo sjajno za nas", kaže Zečević.

Prema njegovim rečima utakmica u Rejkjaviku će biti drugačija od one odigrane u Staroj Pazovi, a veruje i da će Islanđanke pokušati jačim presingom da dodatno zaustave njegove igračice.

"Biće ovo drugačija utakmica nego ona od pre nekoliko dana, a mislim da će biti i intenzivnija. Domaće igračice imaju pritisak jer igraju pred domaćom publikom, pa možda krenu i malo agresivnije. U svakom slučaju mi smo sprmeni na sve scenarije i opcije. Verujemo u nas, mislim da smo kvalitetniji tim i uz pristup koji devojke imaju, mislim da ćemo odigrati najbolje sada kada je to najpotrebnije" istako je selektor Srbije.

Meč u Rejkjaviku na programu je od 15.30 časova, a diretktan prenos obezbeđen je na kanalu TV Arena 3 Premium.