Vesti iz fudbala

Spisak potencijalnih Tuhelovih naslednika je dugačak: Tu su Zidan, Solskjer, Alonso, Konte…

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 08:29
Tomas Tuhel u razgovoru sa igračima Bajerna Tanjug/AP Photo/Sven Hoppe/dpa
Tomas Tuhel u razgovoru sa igračima Bajerna

Nemački Bajern pod vođstvom Tomasa Tuhela ne liči na sebe, Bavarci su vezali tri poraza u svim takmičenjima što im se poslednji put dogodilo još davne 2015. godine i prekid saradnje deluje kao najbolje rešenje.

Nemački mediji pišu da je samo pitanje vremena kada će se uprava kluba iz Minhena zahvaliti šefu stručnog štaba na svemu što je do sada uradio za ekipu i potražiti novo rešenje.

 

 

Razlog tome nisu samo loši rezultati, već i, kako se piše, "razorena svlačionica" u kojoj sve manje igrača veruje Tuhelu. Navodno, prvi među njima je Džošua Kimih koji želi da napusti klub jer više ne može da sarađuje sa aktuelnim trenerom, a ugovor sa šampionom Bundeslige, u koji je došao za 75 miliona evra, ima do 2025. godine.

Zbog svega toga javnost u Nemačkoj, ali i širom Evrope licitira sa time ko bi mogao da bude novi šef stručnog štaba najboljeg tima u zemlji i ta lista je prilično dugačka.

 

 

Na njoj se nalaze Zinedin Zidan, koji je trenutno bez posla, kao i Antonio Konte koji takođe traži novi angažman, zatim aktuelni trener Leverkuzena, Ćabi Alonso, a sve glasnije se pominje i da bi kao prelazno rešenje do kraja sezone mogao da dođe bivši trneer Manečster junajteda, Ole Gubar Solskjer.

Za sada, od rukovodstva Bajerna nema nijedna zvanična informacija o potencijalnoj smeni trenera, ali javnost u Nemačkoj očekuje da se to dogodi vrlo brzo.

Možda već danas.