Vesti iz fudbala

Katar preko Palestine nastavio odbranu titule azijskog šampiona: Preokretom do četvrtfinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 19:24
fudbaleri Katara i Palestine na meču osmine finala Kupa Azije Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
fudbaleri Katara i Palestine na meču osmine finala Kupa Azije

Najbolji fudbaleri Katara prošli su u četvrtfinale Kupa Azije čiji su i domaćin, pošto su u večerašnjem meču osmine finala savladali autsajdersku Palestinu - 2:1 (1:1). Istina, teže nego što se to moglo pretpostaviti. 

Branilac titule je do trijumfa stigao nakon preokreta, golovima u nadoknadi prvog i početkom drugog poluvremena, a u borbi za polufinale očekuje ih duel sa boljim iz susreta Uzbekistan - Tajland.

Utakmicu na stadionu "Al Bajt" bolje su otvorili Palestinci, koji su do vođstva došli u 37. minutu preko Odaja Dabaga. Usledio je žestok odgovor i preokret vladara azijskog fudbala od 2019. godine. 

 

 

U dubokoj nadoknadi vremena (45+6), Hasan Al Hajdos je doneo Kataru izjednačenje, da bi nakon samo četiri minuta igre u nastavku Akram Afif doneo organizatoru šampionata odlučujuću prednost. 

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako su obe reprezentacije imale po nekoliko povoljnih šansi, pa organizator poslednjeg Svetskog šampionata obezbedio plasman među najboljih osam selekcija Azije.

Ranije, u toku dana, Jordan je priredio prvoklasnu senzaciju eliminisavši u osmini finala Irak 3:2 (1:0). 

 

Cup tree provided by Sofascore