Vesti iz fudbala

Kup Azije: Nova senzacija, Jordan eliminisao Irak, čeka ga duel sa Tadžikstinaom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 15:08
Slavlje igrača Jordana Tanjug/AP Photo/Hussein Sayed
Slavlje igrača Jordana

Posle Tadžikistana, novu senzaciju na Kupu Azije priredio je Jordan eliminisavši u osmini finala Irak 3:2 (1:0). Bili su Iračani favoriti pre svega zbog odličnih igara u grupnoj fazi gde su u grupi bili prvi sa devet bodova pobedivši Indoneziju, Japan i Vijetnam.

Međutim, sam meč je bio veoma intenzivan, sa brojnim prilikama na obe strane, a rešen je u neverovatnoj nadoknadi kada su Jordanci golovima Al Araba (90+5) i Al Rašdana (90+7) napravili preokret i po treći put u istoriji domogli se četvrtfinala na Kupu Azije.

Golom AL Naimata iz 15 minuta, Jordan je najavio senzaciju. Međutim, Natok (68) i Husain (76) doneli su Iraku prednost. Strelac Husain je zaboravio da već ima žuti karton, previše se radovao pogotku i u 77. minutu dobio je drugi žuti karton. Ta nespomtrenost ponajboljeg igrača koštala je Iračane prolaska u četvrtfinale.

Jordan će se u četvrtfinalu sastati sa Tadžikistanom, koji je juče posle penal serije eliminisao favorita Ujedinjene Arapske Emirate što im je najbolji rezultat s obzirom da su debitanti. Biće jako zanimljivo videti duel te dve ekipe koje su pre početka bile autsajderi.

Pobednik ovog duela će svakako postići najbolčji rezultat u istoriji na Kupu Azije, a projektovanim žrebom u polufinalu bi trebalo da se sastane sa pobednikom duela Australije i boljim iz današnjeg duela Južna Koreja-Saudijska Arabija.