Vesti iz fudbala

Kina i Aleksandar Janković verovatno nisu "preživeli" grupnu fazu Kupa Azije: Bez druge runde ostao i Miodrag Radulović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 18:10
fudbaleri Katara i Kine Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
fudbaleri Katara i Kine

Aleksandar Janković i reprezentacija Kine gotovo izvesno nisu uspeli da prođu u drugu rundu Kupa Azije, pošto su pali u meču sa Katarom koji je morao biti dobijen - 0:1 (0:0), mada im ostaje teoretska šansa da "prežive" kao najbolji trećeplasirani tim, dok je branilac trofeja na najvećem fudbalskom takmičenja u tom delu sveta dalje otišao s maksimalnih devet bodova. 

Organizator poslednjeg Svetskog prvenstva nije morao ništa protiv Kineza, jer je ranije ostvario ono što je naumio u A grupi, međutim uspeo je da lupi "recku" i protiv bivšeg trenera Crvene zvezde.

Izabranici srpskog stručnjaka morali su da idu na sve ili ništa, ali su njihove ambicije pale u vodu posle nešto jače od sat vremena. Spektakularnim golom Hasana Al Hajdosa.

 

 

On je uhvatio volej iz kornera koji je izveo Alram Afif i na efektan način ga sproveo mrežu, čemu se sigurno posebno obradovao selektor Katara, obzirom da je strelca i asistenta malo pre toga uveo u igru.

Jesu Kinezi zatresli mrežu u 87. minutu, ali je pogodak Đianga Šenglonga poništen pošto je lopta pre centaršuta izašla u gol-aut. Međutim, i da je bilo 1:1, nerešen ishod ne bi odgovarao Kini jer je Tadžikistan uspeo da preokrene protiv Libana na 2:1 (0:0) i stigne do druge pozicije.

Sada ih dalje mogu pogurati samo kiksevi konkurenata iz ostalih grupa, mada je ta računica na predugačkom štapu, obzirom na to da su osvojili svega dva boda. I to bez datog pogotka. 

 

 

U isto vreme, Tadžikistan je "obrnuo" Liban, sa doskorašnjim selektorom Crve Gore, Miodragom Radulovićem, na klupi. Gubili su fudbaleri iz bivše sovjetske republike posle neodbranjivog šuta Žradija u 48. minutu, da bi Umarbaev (81) i Kamrokulov (90+2) iskoristili u međuvremenu dobijenu prednost dosuđenim crvenim kartonom štoperu El Zeini. 

Za istorijski uspeh svoje reprezentacije, jer nikada nije ovako daleko dogurala na azijskom kontinentu. Prvo je debitovala na Kupu Azija, a sada se izborila i za učešće u eliminacionim borbama. I sve to pod selektorskom komandom Hrvata Petra Šegrta. 

Kup Azije, treće kolo

Grupa A

Katar - Kina 1:0 (0:0)
/Al Hajdos 66/

Tadžikistan - Liban 2:1 (0:0)
/Umarbaev 81, Kamrokulov 90+2 - Žradi 48/

 

Standings provided by Sofascore