Vesti iz fudbala

Južna Koreja kroz produžetke do polufinala Kupa Azije: Son izbacio Australiju i zakazao duel sa Jordanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 19:32
fudbaleri Južne Koreje proslavljaju gol Tanjug/AP Photo/Aijaz Rahi
fudbaleri Južne Koreje proslavljaju gol

Poznati su prvi polufinalisti Kupa Azije, jer su se u toku današnjeg dana, najpre Jordan a onda i Južna Koreja "ratosiljali" svojih rivala i ostali u borbi za titulu kontinentalnog šampiona.

Prvo je Jordan autogolom Vehdata Hanonova u 66. minutu opravdao ulogu favorita i naplativši dominaciju tokom većeg dela utakmice završio bajkovito učešće senzacionalno dobrog debitanta Tadžikistana, odnosno premijerno prošao u top 4 ovog takmičenja - 1:0 (0:0). 

 

 

Onda su se i Južnokorejci probili dalje, samo što je njima za to bilo potrebno čak 120 minuta 2:1 (1:1, 0:1). Junak pobede je Hjungmin Son! Kapiten Totenhema prvo je iznudio penal u solo prodoru u 95. minutu igre, iz kojeg je Hi-Čan Hvang poništio vođstvo Australije iz 42. minuta (Krejg Gudvin), a onda u produžetku majstorski izveo slobodan udarac (104).

 

 

Prethodno su Australijanci propustili brojne šanse da sačuvaju trijumf i(li) se vrate u život, a da stvar bude gora po njih, posle dugog primljenog pogotka dobili su crveni karton, pa s igračem manje nisu mogli da se podignu iz "pepela". 

Ekipa selektora Jirgena Klinsmana, u kojoj je ponovo nastupio vezista Crvene zvezde Inbom Hvang, u borbi za finale turnira u Kataru sastaće se sa pomenutim debitantom Jordanom.

Drugi polufinalni par odlučiće sutrašnji susreti Iran - Japan i Katar - Uzbekistan. 

 

Cup tree provided by Sofascore