Vesti iz fudbala

Hulijan Alvarez za istoriju: Ima 23 godine i gotovo sve trofeje koji se mogu osvojiti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 09:26
Hulijan Alvarez podigao je i trofej SP za klubove Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Hulijan Alvarez podigao je i trofej SP za klubove

Ima samo 23 godine, a u trofejnoj sali ima gotovo sve titule koje se mogu osvojiti na klupskom i reprezentativnom planu! Hulijanu Alvarezu, napadaču Mančester sitija nedostajao je od najznačajnijih ostvarenja trofej namenjen klupskom svetskom prvaku, a do njega je stigao sinoć uz epitet MVP-ja. Postigao je dva gola, prvi posle samo 40 sekundi, dodao asistenciju u trijumfu Mančester sitija nad Fluminenzeom (4:0).

Sjajni argentinski napadač je sa Mančester sitijem osvojio peti trofej u 2023. godini. Stigao je do pehara namenjenom šampionu Premijer lige, osvojio je FA Kup, UEFA Ligu šampiona, UEFA Superkup i juče SP za klubove. Dok je nosio dres River Plate okitio se titulom, kupom, Superkupom Argentine, trofejom šampiona, osvojio je Rekopu Sudamerikane i Kopa Libertadores.

 

 

Na reprezentativnom planu se ostvario kao retko ko, osvojio je Kopa Amerike 2021. i postao svetski prvaka u Kataru godinu dana kasnije. Ukupno u trofejnoj sali ima 14 pehara. Nedostaje mu u ovom času samo Liga kup Engleske, ali na njega će morati da sačeka neku drugu sezonu.

Momak iz Kalčina je svakako najunosnija kupovina Sitija u vremenu Pepa Gvardiole jer su za njega platili River Plati samo 21,4 miliona evra u januaru 2022. godine. A, od njega su dobili 27 golova i 13 asistencija u 75 mečeva. Ugovorom je vezan  do juna 2028. godine i tek ga očekuju trofejni dani...