Vesti iz fudbala

Felipe Melo tvrdi da nije on započeo incident sa igračima Sitija: Griliš je vikao "ole" posle meča, a ja ne trpim nepoštovanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 12:02
Sukob Felipea Mela i Kajla Vokera posle finala tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)
Sukob Felipea Mela i Kajla Vokera posle finala

Mančester siti je ubedljivom pobedom nad Fluminenzeom (4:0) osvojio titulu svetskog prvaka za klubove, ali senku na peti trofej "građana" u 2023. godini bacilo je verbalni, pa i fizički sukob Džeka Griliša i Kajla Vokera portiv Felipea Mela.

Brazilski bivši reprezentativac je bio okarakterisan kao začetnik fizičkog duela sa dvojicom igrača Sitija, ali 40. godišnji vezni igrač je demantovao da je on bio vinovnik incidenta.

"Video sam idiote na društvenim mrežama koji tvrde da sam ja započeo svađu. Da ne bi bilo zabune, Griliš nije poštovao instituciju Fluminenzea, a ja nikad neću dozvoliti da se to dogodi. Vikao je "ole" na kraju utakmice, a gde god se nalazio uvek ću se boriti za odbranu institucije", istakao je Melo u miks zoni posle meča.

 

 

Zatim je objasnio da je išao da brani Martinelija koga je Griliš provocirao i podigao glas. 

"Fudbaler to ne sme da radi na terenu. Video sam da se okomio na "malog", nije imao "petlju" da napadne nekog velikog. Odgurno sam ga, onda je Voker odgurnuo mene. Ja sam samo branio saigrača. I ne kajem se, uradio bih isto i sutra jer sam ja ratnik. Ceo moj život sam takv, ali sam uvek poštovao rivala. I kada smo pobedili River Platu 5:1 i kada smo osvojili Kopa Libertadores protiv Boke Juniors. Uvek sam poštovao rivala i tako će biti dok budem igrao", istakao je 40. godišnji Brazilac koji još uvek ne misli da završi karijeru.

Griliš je poznat kao provokator, pa je na društvenim mrežama napisao "Nisam samo jednom skandiaro ole"...

 

 

Felipe Melo je profi karijeru započeo 2001. godine, igrao je za Flamengo, Kruzeiro, Gremio, Majorku, Rasing, Almeriju, Fiorentinu, Juventus, Galatasaraj, Inter, Palmeiras i sada Fluminenze. Osvojio je 21 trofej, tri Kope Libertadores, dobijao je žute i crvene kartone, ali samo kao produkt borbe na terenu.