Vesti iz fudbala

Mančester siti pobeđuje Barselonu u trci za "malim đavolom" iz River Plate

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 13:34
Klaudio Ečeveri u meču protiv Brazila Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim
Klaudio Ečeveri u meču protiv Brazila

Bitka najvećih evropskih klubova za najboljim talentovanim mladim igračima sveta vodi se svakodnevno i kada je reč o Argetnincu Klaudiju Ečeveriju Mančester siti je po svemu sudeći dobio rat sa Barselonom.

Talentovani ofanzivni vezni igrač River Plate i selekcije Argentine do 17 godina trebalo bi već 2. januara, kada napuni 18 godina da stavi paraf na višegodišnji ugovor sa osvajačem UEFA Lige šampiona. Siti ima odlične odnose sa Riverom, a Ečeverija, kome je nadimak "mali đavo" (El Diablito), biće otkupljen po formuli Hulijana Alvareza. Siti će igrača platiti odmah, a on će doći tek na leto. River Plata nema mnogo prostora za manevre u pregovorima jer Ečeveri ima ugovor do 31. decembra 2024. godine, što znači da ne bi zaradili ništa ako ga sada ne prodaju.

Kako prenosi dobro obavešteni Fabrisio Romano, osvajač pet trofeja u 2023. godini, u odmakloj je fazi pregovora sa klubom i igračem i želi što pre da završi posao. A, kad Siti nešto silno želi to i ostvari. Ni visina obeštećenja neće biti veliki problem jer je Ečeveri blistao na poslednjem Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

 

 

Postigao je pet golova, tir manje od strelca tunrira, zemljaka Augustina Ruberta, ali het-trikom je slomio Brazil (3:0) u četvrtfinalu. "Gaučosi" su u polufinalu eliminisani posle penala od Nemačke (3:3 - 2:4), Ečeveri je promašio u toj seriji i bio jedan od tragičara. Na kraju su Argentinci izgubili meč za treće mesto od Malija, dok su se Nemci okitili titulom pobedivši Francuze posle penala (2:2 - 4:3).

Ečeveri je bio jedan od lidera mladog tima River Plate koji je osvojio titulu ove godine, a debitovao je i sa prvi tim odigravši šest mečeva, prvi protiv Instituta 23. juna. Kada pričamo o stilu igranja dovoljno je reći da mu je Lionel Mesi idol. Nosi "desetku", kapiten je tima i lider, odličan je tehničar, dobar dribler, ima izuzetan pregled igre, izvodi sjajno prekide i poseduje prilično snažan i precizan udarac.

Sve u svemu, on je ono što Sitiju treba.