Vesti iz fudbala

Novi Mesi potpisao za Mančester siti: Ali put do dresa šampiona Evrope je još dugačak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 09:28
Klaudio Ečeveri Guliver/Associated Press
Klaudio Ečeveri

Argentinski klub River plata prodao je Kaludija Ečeveriju za 18 milona evra Mančester sitiju, a po slovu tog dogovora klub iz Buenos Ajresa može da zaradi dodatnih devet miliona evra na ime bonusa, prenose svetski mediji.

Po tom dogovoru postoje dve opcije, da talentovani Argentinac koga već nazivaju "novi Mesi" ostane u River plati do juna ili možda čak do kraja 2024. godine, a onda bi uslediila selidba u Evropu.

 

 

Međutim, koji god od ova dva scenarija da bude realizovan nijedan ne podrazumeva direktan dolazak u redove aktuelnog osvajača Lige šampiona.

Naprotiv, Ečeveri bi se najpre pridružio španskoj Đironi, gde bi nastupao šest meseci ili celu sezonu, a ukoliko se u La Ligi bude pokazao kao dobro rešenje, Pep Gvardiola bi ga pozvao u Englesku.

Mladom Argentincu ugovor sa Riverom ističe u januru naredne godine, on je jasno stavio do znanja da ne želi da ga produži i klub je praktično bio primoran da ga proda kako bi uspeo da unovči njegov talenat.

Ečeveri je u utorak napunio 18 godina i istog dana je stavio paraf na ugovor sa najboljim evropskim klubom koji ga je dugo pratio i skautirao, a u Mančester sitiju veruju da su ovim potpisom uradili izuzetan posoa za budućnost.

Pored "građana" za usluge Ečeverije su bili zainteresovani Real Madrid, Atletiko Madrid, PSŽ Juventus, Milan i portugalska Benfika, ali je Mančester siti bio najbrži i najkonkretniji pa se talentovani Argentinac obavezao na vernost klubu sa "Etihada".