Premijer liga

Gvardiola misli na budućnost, "Savinjo" i Ečeveri će biti novi biseri Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 23:50
Savio u delu sa Danijem Karvahalom iz Reala Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Savio u delu sa Danijem Karvahalom iz Reala

Mančester siti je zasukao rukave pred start januarskog prelaznog roka, postigao je dogovor sa River Platom da za 20 miliona evra otkupi plejmejkera Klaudija Ečeverija, ali su menadžer Pep Gvardiola i sportski direktor Čiki Begeristain odlučili da Brazilca Savija iz Đirone ne vrate u svoju filijalu, francuski Troa već da ga dovede na "Etihad".

Savinjo igra izvanredno na pozajmici u Đironi, hitu Primere La Lige i timu koji je u katalonskom derbiju nedavno deklasirao Barsu (4:2). Na 16 mečeva, sjajni krilni igrač ima četiri gola i pet asistencija i Sitijev plan je da ga ne prodaje već da ga profiliše za svoj tim. Prema navodima "Marke", Savio će potpisati ugovor sa Sitijem na leto, a onda će Gvardiola posle priprema odlučiti hoće li odmah ostati na "Etihadu" ili će ga pozajmiti negde na još šest meseci ili godinu dana. 

Za Savinja je već Lajpcig ponudio 30 miliona evra, međutim, u Sitiju poštuju odluke Gvardiole. Možda Pep odluči da ga ostavi Đironi kako bi se dalje razvijao u Primeri La Ligi ali će odluku doneti tek na leto.

 

 

"El Diablito" (mali đavo), kakav nadimak nosi Klaudio Ečeveri, od 2. januara, kada napuni 18 godina psotaće i zvanično igrač Mančester sitija. Ostaće sigurno još šest meseci u River Plati da se kod trenera Demikelisa nastavi da se razvija, baš kao što je to učinjeno sa Hulijanom Alvarezom.

"Marka" ističe da je vrlo moguće da celu 2024. godinu Ečeveri provede u River Plati, a da se tek u januaru 2025. godine priključi engleskom šampionatu. Pep Gvardiola je profilisao nova dva bisera za Siti, ostaje samo da proceni kada će ih asimilovati u timu.