Vesti iz fudbala

Žreb za Liga kup: Liverpul ide na Fulam, Čelsi protiv Midlzbroa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 19:23
Logo Liga kupa Guliver/Ben Early
Logo Liga kupa

Žreb za polufinale Liga kup je spojio Liverpul i Fulam u jednom polufinalu. U drugom će snage odmeriti Čelsi i Midlzbro, ekipa koja se trenutno takmiči u Čempionšipu.

Tim Jirgena Klopa je ponizila Vest Hem 5:1 na "Enfildu" u sredu, dok su "kotidžeri" bili bolji od Evertona nakon penal serije. Čelsi je takođe nakon jedanaesteraca savladao Njukasl, a Midlzbro je bio bolji od Port Vejla 3:0 i tako nastavio svoj put ka finalu koje je poslednji put igrao 1998. godine.

Liverpul će u slučaju pobede u polufinalu igrati svoje 14. finale u ovom takmičenju. Ako bi osvojili Liga kup, to bi bio jubilarni 10. trofej takmičenja koje su prvi put osvojili 1981. godine. Sa druge strane, izabranicima Marka Silve će ovo biti prvo polufinale u bilo kom takmičenju još od 2010. godine. Te sezone su igrali finale Lige Evrope.

 

 

Midlzbro će u prvom meču dočekati Čelsi na "Riversajdu" i ovo će biti njihovo prvo polufinale u Liga kupu još od 2004. godine kada su i osvojili trofej. Upravo "plavci" su 1998. godine igrali finale ovog kup takmičenja protiv Midlzbroa kada su ga i osvojili.

U prošloseznoskom izdanju Liga kupa, finale su igrali Njukasl i Mančester junajted. "Crveni đavoli" su savladali "svrake" 2:0, a golove su postigli Markus Rašford i Kazemiro.

Prvi mečevi su zakazni za osmi januara i domaćini će biti Liverpul i Midlzbro, dok će revanš utakmice biti odigrane 22. januara. Finale je zakazano za 25. februar na čuvenom londonskom stadion, "Vembliju".