Vesti iz fudbala

EFL Kup na Areni: Liverpul želi da sačuva vođstvo iz prvog meča i zakaže finale sa Čelsijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 14:10
fudbaleri Liverpula Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
fudbaleri Liverpula

Fudbaleri Liverpula i Fulama odmeriće snage u sredu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) u revanš meču poluginala engleskog EFL Kupa.

"Redsi" su pre dve nedelje slavili 2:1 na svom "Enfildu", a golove su postizali Kurtis Džouns i Kodi Gakpo, dok je strelac za Fulam bio Brazilac Vilijam.

Na ovom meču Jirgen Klop neće moći da računa na Mohameda Salaha, Tijaga Alkantaru, Stefana Bajčetića, Žoela Matipa, Konstantinosa Cimikasa, Trenta Aleksander-Arnolda i Endrua Robertsona, dok je pod znakom pitanja nastup Dominika Soboslaja.

 

 

Pred utakmicu sa Fulamom, konferenciju za medije održao je pomoćnik Jirgena Klopa, Pep Lijnders:

"Rekao sam i ranije, igranje finala i velikih utakmica je jedna od najvažnijih stvari za razvitak pobedničkog tima. Prilika da zaigramo u finalu na 'Vembliju' bi bila neverovatna. Volim kada u sva četiri takmičenja koje ogramo stignemo daleko, jer to znači da će svi igrači dobiti šansu. Ako neko možda ne igra puno u Premijer ligi, i dalje trenira, jer zna da ga za dve nedelje očekuje velika minutaža u EFL ili FA kupu. Što više utakmica igramo, mladi igrači više napreduju, a te mlade igrače ne bismo ni videli da igramo jedno ili dva takmičenja", istakao je asistent Redsa.

Ukoliko Liverpul opravda ulogu favorita, u finalu će se sastati sa Čelsijem, koji je u utorak održao fudbalski čas Midlzbrou i nadigrao ga 6:1.