Vesti iz fudbala

EFL Kup: Čelsi i Fulam posle drame u polufinalu, Petrović odbranio penal Ričiju!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 23:26
Radovanje fudbalera Čelsija Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Radovanje fudbalera Čelsija

Tri utakmice četvrtfinala EFL Kupa odigrane su danas, a plasman među četiri najbolje ekipe obezbedili su Fulam, Midlzbro i Čelsi.

Bivši klub Aleksandra Mitrovića, savladao je Everton posle boljeg izvođenja jedanesteraca (7:6), nakon što je regularni deo utakmice završen rezultatom 1:1. Klub iz Londona došao je u vođstvo krajem prvog poluvremena kada je Kin postigao autogol, da bi u 82. minutu Everton izborio penale posle pogotka Beta

U prvih sedam serija svi su bili sigurni sa "bele tačke", da bi zatim udarce Rida (Fulam) i Onane (Everton) odbranili golmani, a ključni detalj dogodio se u 13. seriji, kada je Gej promašio čitav gol i tako poslao Fulam u dalji krug.

Sličan scenario gledali smo i na "Stamford Bridžu", gde je Čelsi nakon velike drame pobedio Njukasl posle penala 1:1 - 4:2.

Golom Vilsona, "svrake" su imale prednost gotovo do poslednjeg zvižduka, da bi hladan tuš gostima priredio Mudrik u 92. minutu, kada je izborio penale za Čelsi. Taj pogodak očigledno je ostavio traga u redovima Njukasla, čiji se igrači nisu najbolje snašli sa "bele tačke".

Za Čelsi su redom pogađali Palmer, Kalager, Nkunku i Mudrik, dok su samo Vilson i Gimareš bili precizni za goste. Najpre je Tripije promašio čitavog gol, da bi pokušaj Ričija odbranio Đorđe Petrović, rezervni golman "plavaca", koji je nedavno dobio šansu posle povrede Roberta Sančeza.

U trećem susretu večeri nije bilo iznenađenja. Midlzbro je bez ikakvih problema savladao Port Vejl 3:0, a golove su postigli Hovson, Rogers i Kruks.

EFL kup, četvrtfinale

Utorak

Everton - Fulam 1:1 (0:1) - penalima 6:7
/Beto 82 - Kin 41/

Port Vejl - Midlzbro 0:3 (0:2)
/Hovson 11, Rodžers 23, Kruks 54/

Čelsi - Njukasl 1:1 (0:1) - penalima 4:2
/Mudrik 92+ - Vilson 16/

Sreda

Liverpul - Vest Hem 21.00 (TV Arena 1 Premium)