Premijer liga

Liverpul se vratio iz mrtvih: Trent i Endo za 90 sekundi doneli preokret "redsima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 17:08
Fudbaler Liverpula, Trent Aleksander Arnold Twitter/Liverpool
Fudbaler Liverpula, Trent Aleksander Arnold

Jedna od zanimljivih utakmica ovog popodneva je odigrana na "Enfildu" gde je Liverpul slavio nakon velikog preokreta protiv Fulama. Tim Jirgena Klopa je imao incijativu tokom čitavog meča. Trent Aleksander Arnold je u 20. minutu iz slobodnog udarca doneo prednost domaćinu, a Hari Vilson je svega četiri minuta kasnije poravnao rezultat. "Redsi" su ponovo poveli pogotkom Aleksisa Mekalistera, ali je usledio odgovor Fulama preko Kenija Tetea, koji je u nadoknadi prvog dela igre postigao gol za 2:2.

Iako je Liverpul nastavio da napada, pogađao okvir gola, lopta prosto nije htela da uđe u mrežu Berna Lena. U 80. minutu je Tom Kerni sjajno centrirao a Dekordova Rid glavom matirao Alisona. Delovalo je da će Liverpul upisati prvi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni ali je Vataru Endo na asistenciju Mohameda Salaha. Svega 90 sekundi kasnije, Aleksander Arnold je drugim pogotkom na meču i tako donese tri boda svojoj ekipi nakon velikog preokreta u finišu meča.

Uprkost ogromnim očekivanjima pred početak sezone, ekipa Čelsija nije na dobar način započela sezonu. Do danas su imali svega četiri trijumfa, a peta pobeda je stigla na Stamford Bridžu protiv Brajtona (3:2). Tim Maurisija Poketina je sa dva brza gola lako došao do prednosti u prvom delu igre. Prvo je Enco Fernandez zatresao mrežu gostiju u 17. minutu, dok je Levi Kolvil četiri minuta kasnije uvećao vođstvo "plavaca". Fakundo Buonanote jer pred sam kraj poluvremena smanjio na 2-1 i delovalo je da sve idu u pogrešnom smeru za Čelsi kada je u 45. minutu Konor Galager dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, domaćin je uspevao da odoli napadima "galebova". Šta više, Fernandez je u 65. minutu čak i uvećao prednost sa "bele tačke". Žoao Pedro je u nadoknadi vremena uspeo da ublaži poraz Brajtona, ali tim Roberta De Zerbija nije imao snage da stigne makar do boda sa igračem više.

Podela bodova je viđena na jugu Engleske gde su Bornmut i Aston Vila odigrali nerešeno.Semenjo je doveo "trešnjice" u vođstvo, a ekspresno je usledila reakcija gostiju koji su golom Leona Bejlija stigli do izjednačenja. Usledilo je novo vođstvo domaćina preko Dominika Solankea. Činilo se da će domaćin upisati novu pobedu, ali je Oli Votkins pogotokom u 90. minutu doneo bod "lavovima" iz Birmingema.

Remi je viđen i na "Olimpijskom stadionu" u Londonu gde je Vest Hem ugostio Kristal Palas. Mohamed Kudus je već u 13. minutu "čekićare" doveo u vođstvo, koje su uspeli da sačuvaju do kraj poluvremena. Već početkom drugog dela igre, Kristal Palas je pogotkom Odsona Eduara stigao do izjednačenja, ujedno i do boda.

Premijer liga, 14. kolo

subota

Arsenal - Vulverhempton 2:1 (2:0)
/Saka 6, Odegard 13 - Kunja 86/

Brentford - Luton 3:1 (0:0)
/Maupaj 49, Mi 56, Baptiste 88 - Braun 76/

Barnli - Šefild 5:0 (2:0)
/Rodrigez 1, Larsen 29, Amduoni 73, Koleošo 75, Braunhil 80/

Notingem forest - Everton 0:1 (0:0)
/Meknil 67/

Njukasl - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Gordon 55/

nedelja

Bornmut - Aston Vila 2:2 (1:1)
/Semenjo 10, Solanke 52 - Bejli 20, Votkisn 90/

Čelsi - Brajton 3:2 (2:1)
/Fernandez 17, 65pen, Kolvil 21 - Buonanote 43, Žoao Pedro 90+2/ 

Liverpul - Fulam 4:3 (2:2)
/Aleksander Arnold 20, 88, Mekalister 38, Endo 87 - Vilson 24, Tete 45+3, Dekordova Rid 80/ 

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (1:0)
/Kudus 13 - Eduar 53/ 

Mančester siti - Totenhem 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore