Vesti iz fudbala

Boro nemoćan na "Stamfrod Bridžu": Čelsi sa četiri gola u prvom poluvremenu "čekirao" kartu za "Vembli"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 22:53
Fudbaleri Čelsija Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Fudbaleri Čelsija

Fudbaleri Čelsija savladali su Midlzbro 6:1 (4:0) u revanšu polufinala Liga kupa i tako čekirali kartu za finale na Vembliju. "Plavci" su u 42. minutu vodili 4:0, te je pitanje pobednika bilo već na poluvremenu.

Da se izabranici Majkla Kerika neće lepo provesti na "Stamford Bridžu", moglo se naslutiti kada je u 15. minutu Džonatan Hoson postigao autogol. Enco Fernandez je u 29. minutu povećao na 2:0, a Aksle Disasi nešto kasnije na 3:0 nakon asistencije Rahima Sterlinga. Četvrti pogodak u prvom poluvremenu za domaćina bio je delo Kola Palmera.

 

 

Tim Maurisija Poketina je u drugom vremenu većim delom samo čuvao već stečenu prednost u prvom delu igre, ali je uprkos tome uspeo da postigne još dva gola. Palmer se ponovo upisao u strelce u 77. minutu, dok se u strelce upisao i Noni Madueke u 81. Iako Boro nije stvarao ozbiljnije šanse, došlo je do opuštanja u redovima "plavaca" pri veliko vođstvo, te je Đorđe Petrović na kraju ipak završio sa pogotkom u mreži. Morgan Rodžers je u 88. minutu savladao srpskog golmana i postavio konačan rezultat na utakmici.

Finale Liga kup će se odigrati 25. februara na najvećem stadionu u Engleskoj, Vembliju. Čelsi je prvi finalista, a drugi će biti poznat nakon revanša Fulama i Liverpula. Drugi polufinalni meč se igra na "Krejven Kotidžu", a u prvom su slavili "redsi" 2:1.

Liga kup Engleske, revanši polufinala

Utorak

(0:1) Čelsi - Midlzbro 6:1 (4:0)
/Hoson 15ag, Fernandet 29, Disasi 36, Palmer 42, 77, Madueke 81 - Rodžers 88/

Sreda

(1:2) Fulam - Liverpul 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore