Vesti iz fudbala

Spremne za revanš Poljakinjama: Fudbalerke Srbije žele da preuzmu prvo mestu u grupi Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 08:45
Spremne za revanš Poljakinjama: Fudbalerke Srbije žele da preuzmu prvo mestu u grupi Lige nacija FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje od 19.00 časova (TV Arena sport 3) selekciju Poljske u okviru 4. kola Lige nacija.

Rivalke su pre četiri dana na domaćem terenu slavile 2:1 i igračice selektora Dragiše Zečevića žele da im se revanširaju na svom bunjištu u Staroj Pazovu.

Srtpkinje bi u slučaju trijumfa zasele na prvo mesto grupe 3, B Divizije Lige nacija, a samo ono direktno vodi u elitnu grupu.

"Prvi meč nam je za nauk. Primili smo dva gola, uspeli da se konsolidujemo, a onda u nastavku stvorimo veliki broj prilika. Rezultat nije ispratio igru, sada se nadamo da će i sreća malo biti na našoj strani, da ćemo na vreme postići gol, diktirati ritam i nadam se pobediti. U prvoj utakmici hteli smo da igramo u toj nekoj srednjoj zoni, a da onda iz kontri doćemo do gola protivnika. Bili smo spremni za njihove kontranapade i organizacije igre koja se zasnica na jednoj igračici Evi Pajor. Mi verujemo u ono što radimo, gajimo taj ofanzivni stil. Želimo da napravimo još veći pritisak na njih, ništa nećemo prepustiti slučaju, spremili smo se za sve situacije. Imamo svoj model, ne odstupamo od njega, tako je bilo u prethodnih osam utakmica, tako će biti i protiv Poljske. Verujem da će nam doneti željeni rezultat", rekao je selektor Dragiša Zečević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Jelena Čanković je odigrala dobar meč u Poljskoj, a sada apostrofira fokus na zahteve koji se budu tražili i veruje u pobedu, jer smatra da je Srbija bolji tim.

"Rezultat od 1:2 nije ono što smo očekivali, ali definitivno imamo realne šanse da se revanširamo. Imamo kvalitet, moramo da imamo fokus da ispunimo sve zahteve koji se traže u igri. I rezultat će doći. Verujem da ćemo pokazati da smo bolja ekipa. Igramo ofanzivan, napadački fudbal, nadam se da ćemo to pokazati i sada kada je to najvažnije. Da li osećamo pritisak? Ne. Samo je važno da ispunimo sve zahteve. Očekujem pozitivan rezultat", ne krije Jelena Čanković, koja sa mnogo uspeha nastupa u Čelziju.

Liga nacija

Grupa

Ukrajina – Grčka 16.00
Srbija – Poljska 19.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore