UEFA Liga nacija

Derbi u Poljskoj: Fudbalerke Srbije gostuju u 3. kolu Lige nacija, selektor Zečević veruje u pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 08:38
Derbi u Poljskoj: Fudbalerke Srbije gostuju u 3. kolu Lige nacija, selektor Zečević veruje u pobedu MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije, trenutno prvoplasirana na tabeli grupe 3 B divizije Lige nacija, odmeriće od 17.45 časova u Poljskoj snagu protiv domaće selekcije koja takođe ima šest bodova.

Biće to duel dva tima sa maksimalnim učinkom iz prva dva kola, a selektor Dragiša Zečević veruje da i nakon današnjih 90 minuta njegove igračice mogu da budu na čelu tabele.

"Spremni smo za okršaj sa Poljskom. Ova utakmica ima posebnu draž, jer ćemo igrati na zaista sjajnom terenu. Devojke jedva čekaju da istrče na teren i da počne utakmica. Atmosfera u ekipi je sjajna. Zajedno smo 11 meseci, odigrali sedam utakmica, uz skor od šest pobeda i jednim nerešenom rezultatom. Moramo da održavamo taj nivo, da se ne zadovoljavamo sitnim stvarima, već da svakim danom napredujemo što više, kako bismo ostvarili dobre rezultate u Ligi nacija, a kasnije i u kvalifikacijama za šampionat Evrope", rekao je Zečević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor nacionalnog tima kao poseban kvalitet ove generacije fudbalerka Srbije naglašava zajedništvo iz kojeg kasnije proizilaze dobri rezultati.

"Uvek imamo više planova za različite situacije i šta činimo u istim. Tipičan primer je utakmica protiv Ukrajine, gde smo se brzo preokrenuli na poluvremenu i preuzeli utakmicu u našu korist, ali se iskreno nadam da nam se takve stvari više neće ponavljati. Ova ekipa ima pobednički mentalitet i zna kako da se vrati u meč i pored lošeg starta ili negativnog rezultata na početku utakmice, pokazale su to više puta. Naš glavni adut jeste taj što su devojke maksimalno fokusirane, dišu i razmišljaju kao jedno i to je ono što nas raduje", zaključio je selektor Dragiša Zečević.

Liga nacija, 3. kolo

Grupa 3

Grčka - Ukrajina 16.00
Poljska - Srbija 17.45 

 

Standings provided by Sofascore