UEFA Liga nacija

Fudbalerke Srbije dočekuju Ukrajinu u Ligi nacija: Meč nema takmičarski karakter, ali cilj je završiti godinu bez poraza kod kuće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 09:27
Fudbalerke Srbije dočekuju Ukrajinu u Ligi nacija: Meč nema takmičarski karakter, ali cilj je završiti godinu bez poraza kod kuće FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije odmeriće snagu protiv selekcije Ukrajine u poslenjnem meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a taj duel nema takmičarski značaj za igračice selektora Dragiše Zečevića.

"Orlice" su svakako obezbedile drugo mesto u svojoj grupi, te će naredne godine igrati u baražu za plasman u elitnu diviziju, ali bez obzira na to, motiv srpskih fudbalerki je veliki.

Pre svega zbog toga što su najbolje srpske fudbalerke poslendji put na svom terenu na nekom zvaničnom meču poražene još u septembru prošle godine kad je Portugal slavio 2:1.

"Celu godinu nismo izgubili nijednu utakmicu na domaćem terenu i cilj nam je da se to nastavi protiv Ukrajine. Imamo problem sa povređenim igračicama, ali na spisku je 30 devojaka i naravno da je ovo utakmica na kojoj će neke od njih dobiti veću minutaži. Ukrajina je odlična ekipa koja će imati velii motiv jer u slučaju neuspeha preti joj selidba u diviziju niže, tako da ćemo i mi morati da budemo maksimalno fokusirani", kaže selektor Zečević.

Liga nacija, divizija B, 6. kolo

grupa 3

Srbija - Ukrajina 19.00
Grčka - Poljska 19.00

 

Standings provided by Sofascore