Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni: Srbija ima šansu da se u svojoj kući odlepi od Mađarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 11:53
Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni: Srbija ima šansu da se u svojoj kući odlepi od Mađarske MN Press

Najjača fudbalska reprezentacija Srbije prepoznata je kao glavni pretedent na direktan plasman na Evropsko prvenstvom 2024. godine u Nemačkoj, iz grupe G, što baš i nije sasvim opravdala u prva tri kola. Jeste da deli prvo mesto sa Mađarskom ali nije još na nivou partija iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, pa se navijači nadaju da bi u večerašnjem duelu oči u oči sa severnim komšijama (20.45, TV Arena 1 Premium) mogla da spoji lepo i korisno.

U "prevodu" da se "orlovi" vrate svom napadačkom, tečnom i efikasnom fudbalu, na način da ne trpi rezultat, jer valja izbeći takvu vrstu pritiska pred finiš borbe za takmičenje na kom naše zemlje, pod raznim nazivima, nije bilo već dve decenije.

"Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbija. To je moj posao. Zadovoljan sam onim što sam video u prethodna tri dana. Izuzetna motivisanost i raspoloženje, to mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč", selektor Dragan Stojković, očigledno, smatra da ima dovoljno razloga i pokrića da komanduje pobedu na stadionu Crvene zvezde, sa čijih tribina će njegov tim biti bodren samo od mlađe dece.

Kapitenu Dušanu Tadiću nije nepoznato igranje u takvom ambijentu, jer je Fudbalski savez Srbije kažnjavan zabranom prisustva "prave" publike i zbog incidenata starijih navijača u prošlosti. Mnogo mu je bitnije kako će on i ekipa da izgledaju na terenu, odnosno kako će proći u 90 minuta loptanja sa učesnikom dva poslednja EP. 

Našim fudbalerima i stručnom štabu, u tom smislu, moglo bi da koristi iskustvo iz mečeva sa Mađarima u Ligi nacije.

"Oni su u Beogradu bili za nijansu bolji i pobedili, kod njih smo mi dominirali. Otkad je Piksi selektor mi se pitamo i tako će i biti", rekao je Tadić, koji bi protiv Litvanije trebalo da odigra 100. utakmicu za Srbiju. 

Sve oči su uprte u njega, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića-Savića... 

Kvalifikacije za EURO 2024, grupa G

Grupa G 

Litvanija - Crna Gora 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Srbija - Mađarska 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore