UEFA Liga šampiona

Inzagi opominje: Milan će hteti da nas uhvati na "spavanju", moramo da budemo "budni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 10:48
Inzagi opominje: Milan će hteti da nas uhvati na "spavanju", moramo da budemo "budni" Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Trener Fudbalskog kluba Inter, Simone Inzagi izjavio je nakon utakmice sa Milanom da je bez obzira na pobedu 2:0, pred njegovim timom još mnogo napora da bi se plasirali u finale Lige šampiona.

Verovao je strateg "neroazura" da njegov tim može da pobedi gradskog rivala, čak i onda kad su mnogi mislili da to nije moguće, a sada kada je u tome uspeo, pokušava da smanji euforiju.

"Veoma sam zadovoljan, bili smo izvanredni u prvih 45 minuta, zaista smo mogli da postignemo više od dva gola. Ipak, svesni smo da je ovo samo prvi meč. Imaćemo u revanšu naše navijače iza sebe i svesni smo da nas očekuje još jedan napor da ostvarimo san. Momci su pokrivali svaki deo terena, pomagali su jedni drugima, tako će i u revanšu", istakao je Inzagi, ali i podvukao da je Milan ozbiljna ekipa:

"Oni se sigurno neće predati. Pokušaće da iskoriste našu euforiju i uhvate nas na 'spavanju', što mi ne smemo da dozvolimo. Ostalo nam je još 90 minuta igre i moramo da budemo onakvi kakvi smo bili sinoć. Samo tako možemo da se nadamo prolasku dalje".

Revanš meč polufinala između Milana i Intera igra se u utorak, 16. maja, a pobednik tog dvomeča ukrstiće koplja na stadionu "Ataturk" 10. juna protiv boljeg iz duela Real Madrid – Mančester siti, koji su u utorak na stadionu "Santjago Bernabeu" odigrali 1:1.