UEFA Liga šampiona

Pioli veruje u Milan protiv Intera: Nismo imali padove u Ligi šampiona, Leao će igrati ako doktor kaže

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 19:25
Pioli veruje u Milan protiv Intera: Nismo imali padove u Ligi šampiona, Leao će igrati ako doktor kaže Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Milano je na nogama, jedan od dva velikana iz grada mode igraće finale Lige šampiona u Istanbulu a pitanje je samo Milan ili Inter? Trener Milana Stefano Pioli veruje da je njegov tim kadar da u 180 minuta bude uspešniji od Intera, a za to im je potreban prvi dobar korak - pobeda u sredu u prvom polufinalnom meču (21.00, TV Arena Premium 1).

"Imali smo izuzetan put u Ligi šampiona, nismo imali padove i želimo da prevaziđemo poslednji korak i igramo finale. Imamo mnogo motiva, stadion je odavno rasporedat i očekujem tu pozitivnu energiju sa tribina da nas nosi do uspeha", rekao je Pioli na pres konferenciji.

Milan i Inter treći put u polufinalima LŠ

Milan i Inter će se treći put susresti u dvomečima polufinala Lige šampiona.

Prvi put su se sudarili u sezoni 2002/03. Posle 0:0 u prvom meču, Milan je prošao u veliko finale remijem u revanšu od 1:1. Na "Old Trafordu" su podigli pehar protiv Juventusa posle boljeg izvođenja penala 0:0 - 3:2.

Posle dve godine, dva milanska tima su "derbi Dela Madonina" odigrali takođe u polufinalu i opet je Milan bio uspešniji. Pobedio je u prvom meču kao domaćin 2:0, a čak 3:0 u revanšu. Otišli su "roso-neri" u Istanbul i na stadionu "Ataturk", gde se 10. juna igra finale ove sezone, izgubili u istorisjkom meču od Liverpula na penale iako su na poluvreme otišli sa prednošću od 3:0. Liverpul je izjednačio na 3:3 i na penal ruletu slavio 3:2.

Najbolji igrač Milana Rafael Leao je još uvek neizvestan za prvi meč zbog povrede.

"Danas je Leao trenirao, sutra ću odlučiti. Idem mirno da spavam, lekari će mi ujutru reći može li Rafa da igra. Ako može, staviću ga u tim. Ako ne može biće na tribinama. Znate, ako je neko fit, može da igra od starta, ako nije, ne može uopšte".

Milan i Inter su već ove sezone idigrali tri meča. Prvi je u Seriji A pripao Milanu (3:2), naredna dva, u Superkupu Italije (0:3) i prvenstvu Interu (0:1). Izjava Piolija da je "Inter favorit" nije dobro bila protumačena, napomenuo je Pioli.

"Dosadašnji mečevi su imali jednu težinu, polufinalni u Ligi šampiona imaju drugačiju dimenziju. Teži su, zahtevniji iz mnogo aspekata. Pokušao sam igračima da kažem da bi morali da uživaju u ovom mečevima, jer su izazovni. Ali, da moraju da budu koncentrisani i da budemo pravi u 180 minuta. Svi aspkti se moraju uzeti u obzir jer pred sobom imamo kao krajnji ishod finale Lige šampiona, što mnogi nisu doživeli i iskusili", zaključio je Pioli.