UEFA Liga šampiona

Milan od polufinala do rizika da ispadne iz Evrope: Pioli pod udarom, Tiav na štakama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 09:57
Malik Tijav nije imao sreće Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Malik Tijav nije imao sreće

Prošle sezone polufinale UEFA lige šampiona, ove sezone umesto nadogradnje zebnja za eliminaciju iz Evrope posle grupne faze. Poraz od Borusije iz Dortmunda (1:3) uzdrmao je Milan i poziciju trenera Stefana Piolija jer je slavni klub poslednji u Grupi F sa pet bodova, koliko ima i Njukasl kome gostuje u poslednjem kolu, a potrebna mu je samo pobeda da bi ostao u Evropi.

Italijanski mediji ističu da se Pioli nalazi na velikim mukama. Krckao je poverenje građeno minulih sezona koje je krunisao osvajanjem titule posle 10 godina i ako ne ostane u Evropi možda mu sledi i otkaz. Umesto nadogradnje od prošlosezonskog polufinala UEFA lige šampiona, roco-neri doživljavaju razočarenja kako u Seriji A, tako i u Evropi.

"Dobro smo krenuli, do drugog gola smo vodili meč, a onda više nismo mogli da reagujemo. Na odreženom niovu morate da iskoristite prilike, penal, a onda je došla povreda Tijava io sve je postralo teško", istakao je Pioli posle meča.

A, biće još teže jer je Malik Tiav na štakama napustio teren, pa je Milan spao na samo jednog zdravog štopera - Fikaja Tomorija. Kalulu, Kjer, Pelegrino i sada Tijav su van stroja, muku muče sa oporavkom napadači Rafael Leao i Noa Okafor.

"Brinu me povrede, nisu jednostavne. Radimo najbolje što možemo, uz odličnu saradnju celog stafa, ali dešavaju se povrede. Ostanak u Ligi šampiona više nije samo na nama, ali ipak držimo nešto u svojim rukama. Moramo da pobedimo Njukasl i vidimo šta će se desiti na meču Dortmund - PSŽ", zaključio je Pioli.

Sve golove i hajlajtse sa mečeva petog kola UEFA Lige šampiona u grupama E, F, G i H vidite OVDE.