Serija A

Ne može Milan bez Ibrahimovića, a ni on bez njega: Zlatan postaje ambasador i produžena ruka trenera Piolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 22:31
Ne može Milan bez Ibrahimovića, a ni on bez njega: Zlatan postaje ambasador i produžena ruka trenera Piolija Profimedia

Ne može Milan bez Zlatana Ibrahimovića, ali ni Šveđanin bez "roso-nera". Prema informacijama iz Italije, Zlatan je ušao u završnu fazu pregovora sa vlasnicima Milana o novom angažmanu, a prema najavama trebalo bi da dobije ulogu ambasadora kluba, ali i da postane deo stručnog štaba trenera Stefana Piolija.

Zna se vrlo dobro kakav autoritet ima Šveđanin u svetu fudbala i koliko je uvažan posebno u Milanu, koga je vratio na pijedastal posle 10 godina. Dao je Šveđanin sve od sebe da "roso-neri" stave ponovo krunu i bio bi još uvek na terenu da ga teška poveda u 40. godini nije udaljila sa terena više od devet meseci. Pokušao je da se vrati, saslušao suprugu Helenu Seger, koja mu je savetovala da stavi tačku kad je najslađe.

 

 

Zlatan se još pre četiri godine odlučio da gradi život posle fudbala, kupio je 23,5 odsto akcija švedsog kluba Hamarbi (2019), a pre dve godine je postao akcionar kompanije "Betard", koja se bavi igrama na sreću.

Međutim, ponuda Milana je takva da je Zlatan nije mogao odbiti. Čeka se samo finalno rešenje i zvanično treći povratak čuvenog Šveđanina na "San Siro".