UEFA Liga šampiona

Ligu šampiona osvaja onaj ko pobedi u milanskom derbiju: Tako tvrdi bivši direktor Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 12:44
Ligu šampiona osvaja onaj ko pobedi u milanskom derbiju: Tako tvrdi bivši direktor Intera Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Novi šampion Evrope će biti Mian ili Inter, bez obzira protiv kojeg tima se budu sastali u finalu koje će se igrati u Istanbulu, trvdi bivši sportski direktor Intera, Bolonje i Rome, Valter Sabatini.

Prema njegovim rečima, italijanski fudbal je ponovo najbolji u Evropi, što potvrđuje i činjenica da se među četri najbolja kluba u elitnom rangu takmičenja naleze i dva sa Apenina, a uz njih su u završnici evrokupova još Juventus i Roma u Ligi Evrope, odnosno Fiorentina u Ligi konferencija.

"Ligu šampiona ove sezone će siguto osvojiti italijanski klub. Da li će to biti Inter ili Milan manje je važno, jer ko god da pobedi u milanskom derbiju i plasira se u finale uspeće da osvoji trofej. Tamo će ih dočekati Mančester siti ili Real Madrid, ali nemam dilemu da će pehar sigurno završiti u Italiji. Serija A je najbolje takmičenje na svetu, ovde rade najbolji treneri i to će se dokazati", rekao je Sabatini za italijanske medije.

Inače, Italija nije imala predstavnika u finalu Lige šampiona još od 2017. godine kad je Juventus u Kardifu poražen od Reala (0:1), a isti klub je dve godine ranije u Berlinu doživeo neuspeh protiv Barselone (1:3), dok je Inter poslednji klub iz Serije A koji se okitio titulom šampiona Evrope.

Bilo je to u Madridu na stadionu "Santjago Bernabeu" kad je 2010. godine poražen minhenski Bajerna (2:0).