UEFA Liga šampiona

Pioli veruje u Milan: Totenhem nam dolazi u pravo vreme, odigraćemo najbolje što možemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 15:31
Pioli veruje u Milan: Totenhem nam dolazi u pravo vreme, odigraćemo najbolje što možemo Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Trener fudbalera Milana Stefano Pioli očekuje sutra (21.00, TV Arena Premium 2) težak duel protiv Totenhema u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali smatra da ova utakmica dolazi u pravo vreme za italijanski klub.

"Roso-neri" su pre tri dana pobedili Torino u 22. kolu Serije A i prekinuli niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

"To je bio težak mesec za ceo klub. Nismo želeli da tražimo krivce već da pronađemo prava rešenja i vratimo se u najboljem svetlu. Moramo da popravimo igru pošto je Liga šampiona zahtevnije takmičenje, a Totenhem ima jak tim. Biće teško, ali utakmica dolazi u pravo vreme za nas", rekao je Pioli.

Totenhem je u subotu izgubio od Lestera 4:1 u Premijer ligi, dok se menadžer londonskog kluba Antonio Konte vratio na klupu, posle pauze zbog operacije žučne kese.

"Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ne samo u psihološkom smislu. Ali bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo", zaključio je Pioli.

 

 

Milan će sutra biti lišen usluga golmana Manjana, Benasera, Tomorija, Desta, Florencija i Zlatana Ibrahimovića, ali generalno će imati manje problema od rivala koji je ostao bez glavnih igrača veznog reda. Rodrigo Betankur je pokidao ukršeni ligament kolena, Hojbjerg je suspendovan, a Iv Bisuma povređen.

"Gde god je radio, Konte je u tim usađivao svoj karakter, mentalitet i filozofiju. Nema kod njega startnih igrača, engleski klubovi imaju jak igrački kadar i siguran sam da će pokupati da nametnu svoj jak ritam igre. Mi smo spremni da ga prihvatimo i verujem da ćemo se pokazati u pravom svetlu", zaključio je Pioli, ističući da su i Leao i Olivije Žiru u dobrom fizičkom stanju.