UEFA Liga šampiona

Leao nakon plasmana u polufinale: Nastavljamo da sanjamo, imamo visoke ciljeve

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

19.04.2023 11:12
Leao nakon plasmana u polufinale: Nastavljamo da sanjamo, imamo visoke ciljeve Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Milana su eliminisali Napoli i plasirali se u polufinale Lige šampiona tako što su remizirali na stadionu "Dijego Armando Maradona" 1:1, nakon prvog meča u kom su slavili sa 1:0.

Vodeći pogodak "rosonera" bio je delo Olivije Žirua, ali velike zasluge idu i na račun Rafaela Leaa, koji neposredno pre gola imao solo prodor tokom kojeg je sa loptom pretrčao 60 metara:

"Uvek pokušavama da prevarim svoje rivale kada sam u situaciji jedan na jedan. Znam da mogu da stvorim tu razliku. Ako ja ne mogu da postignem gol, onda uvek pogledam gde su moji saigrači. Prešao sam dvojicu fudbalera Napolija, video sam Žirua i znao sam da će da postigne gol ako mu dodam loptu. Mnogo sam srećan. Želimo da nastavimo da sanjamo i da imamo visoke ciljeve. Svi u klubu sanjamo o osvajanju Lige šampiona. Verujem da smo blizu tom cilju", rekao je Leao.

Podsetimo, u polufinale su se plasirali Milan i Real Madrid, a preostala dva tima koja će se boriti za finale saznaćemo večeras nakon duela Bajern Minhen - Mančester siti i Inter - Benfika.