Serija A

Rafael Leao o razlozima ostanka u Milanu: Ovde sam lider ekipe, želim da osvojim Ligu šampiona i Zlatnu loptu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.08.2023 09:56
Rafael Leao o razlozima ostanka u Milanu: Ovde sam lider ekipe, želim da osvojim Ligu šampiona i Zlatnu loptu Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Portugalski reprezentativac, Rafael Leao ostao je ovog leta u italijanskom Milanu jer smatra da će kao prvotimac kluba sa "San Sira" imati mogućnost da osvoji "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem igraču sveta.

Leao (24) je nedavno produžio ugovor sa Milanom do 30. juna 2028. godine u čijem dresu je prošle sezone odigrao 48 utakmica za Milan i postigao je 16 golova uz 15 asistencija.

 

 

"Ostao sam u klubu, jer mi je Milan pomogao da ostvarim sve svoje ciljeve. Zajedno smo osvojili 'Skudeto', a ja sam postao bolji fudbaler. Osećam da sam zreliji, osećam se kao vođa ovog tima. Mislim da je odluka da ostanem bila najbolja u ovom trenutku, jer imamo još mnogo toga da postignemo. Možemo da trijumfujemo u Ligi šampiona, a ja želim da osvojim 'Zlatnu loptu'. Misim da to mogu", rekao je Leao.

Fudbaleri Milana se trenutno nalaze u SAD, gde se pripremaju za novu sezonu. Milan je noćas u Las Vegasu poražen od Barselone 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Ansu Fati u 55. minutu.