UEFA Liga šampiona

Sosijedad se držao sat vremena u Parizu, a onda je proradio Kilijan Mbape i sve rešio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 22:55
Kilijan Mbape slavi gol protiv Sosijedada Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Kilijan Mbape slavi gol protiv Sosijedada

Pari sen Žermen je pobedio Real Sosijedad 2:0 (0:0), u prvom meču osmine finala UEFA Lige šampiona i stekao je lepu prednost pred revanš u San Sebastijanu. Nešto manje od sat vremena Španci su realizovali plan igre, a onda je gol Kilijana Mbapea preokrenuo meč, pa se gledajući samo tih pola sata može reći da je Aguasilov tim i dobro prošao. Meč je završio bez udarca u okvir gola, ako ne računamo prečku Merina.

Real Sosijedad je imao jasan plan kako da spreči Pari sen Žermen da dominira i iz takve igre dolazi do prilike. Visoki presing doneo im je mnogo osvojenih lopti, ali svaka koja je prošla, a bilo ih je tri doneli su Francuzima prilike. Mbape (golman odbranio) i Dembele (spoljni deo mreže) nisu promenili rezultat, a verovatno ni plan igre gostiju.

Bio je Sosijedad mnogo opasniji, imao je ideje kako da kroz igru, ali i posle prekida ugrožava Donarumu. Markinjos je uspeo čudesnom intervencijom da spreči goste da dođu u vođstvo posle povratne lopte Merina, zatim je Andre Silva "tukao" glavom pored stative, da bi posle pokušaja Barkole glavom, na isteku prvog dela kapiten Merino sa preko 20 metara umalo "polomio" prečku gola Donarume.

Sosijedad je držao PSŽ daleko od gola Remira, ali je onda Kilijan Mbape sačekao loptu na drugoj stativi i u stilu Brus Lija je ubacio u mrežu.

Od tog 58. minuta na terenu je postojao samo PSŽ, posle tri prilike i prečke Mbapea, Barkola je protutnjao po levoj strani i ispod golmana Remira "bocnuo" loptu u mrežu.

PSŽ je do kraja lako iskontrolisao meč.

PSŽ - Real Sosijedad 2:0 (0:0)

Stadion: Park Prinčeva.
Sudija: Marko Gvida (Italija).
Strelci: Mbape u 58. i Barkola u 70 minutu.

PARI SEN ŽERMEN: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Pereira (od 70. L. Ernandez), Lukas Beraldo - Zair-Emeri, Fabijan Ruiz, Vitinja - Dembele, Mbape, Barkola (od 70. Asensio).

REAL SOSIJEDAD: Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand (od 79. Pašeko), Galan - Mendez (od 79. Turientes), Zubimendi, Merino - Kubo, Andre Silva (od 79. Sadik), Berenečea (od 66. Zaharijan).


UEFA Liga šampiona, prvi mečevi osmine finala

Utorak

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Brahim Dijaz 48/

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)
/Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva 45+1, Foden 90+3/

Revanši 6. marta

Sreda

PSŽ - Real Sosijedad 2:0 (0:0)
/Mbape 58, Barkola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)
/Imobile 69 pen/

revanši 5. marta

Utorak (20. februar)

Inter - Atletiko Madrid 21.00
PSV - Borusija Dortmund 21.00

Revanši 13. marta

Sreda (21. februar)

Porto - Arsenal 21.00
Napoli - Barselona 

Revanši 12. marta