UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Pari sen Žermen rasturio Barselonu posle isključenja Arauha i došao u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 23:02
Sudija Kovač isključuje Ronalda Arauha u 29. minutu AP Photo/Emilio Morenatti
Sudija Kovač isključuje Ronalda Arauha u 29. minutu

Isključenje Ronalda Arauha, štopera Barselone u 29. minutu, odredila je tok meča, pa je Pari sen Žermen sa igračem više rasturio Katalonce na "Monžuiku" i pobedom od 4:1 (1:1) obezbedio plasman u polufinale UEFA Lige šampiona gde će im rival biti Borusija Dortmund. Katalonci su imali dobar plan, kada su ostali bez sjajnog štopera, bili su potpuno nadigrani i petu godinu zaredom neće videti završnicu Lige šampiona.

Prvo poluvreme na Monžuiku može da se gleda do 29. minuta i posle njega. U pomenutom minutu štoper Barselone Arauho oborio je kao poslednji igrač Fredija Barkolu, a sudija Ištvan Kovač mu je pokazao direktan crveni karton. Pre tog momenta, Barselona se gotovo savršeno branila, tačno je znala kako i da iskoristi rupe posle visokog presinga gostiju iz Pariza što im je donelo i vođstvo u 12. minutu. Jamal je prevario Mendeša, pogodio Rafinju koji je upisao i treći gol protiv PSŽ-a u ovom dvomeču.

 

Međutim, sa igračem više i uz još više prostora za "x" faktora Luisa Enrikea u liku Fredija Barkole, povijala se odbrana Katalonaca i "pukla" u 40. minutu. Barkolin centaršut kroz peterac i sjajna realizacija, od navijača Barselone, omraženog bivšeg igrača Osmana Dembelea.

Pauza je donela samo dobro Pari sen Žermenu, koristili su ighračku prednost i uz tehničku superiornost, ali i mirnoću, pritiskali su domaćina, promašivali šanse, ali i brzo došli do željenog prekreta. Vitinja je kao i u Parizu pokazao da ima precizan udarac, da bi Kanselo neoprezno napravio penal nad Dembeleom, a Kilijan Mbape pogodio sa penala.

Katalonci su bili jako nervozni, trener Ćavi Ernandez je bio isključen u 55. minutu, a one dve prilike da meč uvedu u produžetak nisu iskoristili. Usledila je kontra i Kilijan Mbape je "ubio" meč i odveo svoj tim u polufinale gde će biti na papiru favorit da odigra i meč za trofej na Vembliju 1. juna.

Barselona - Pari sen Žermen 1:4 (1:1)

Stadion: Monžuik.
Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).
Strelci: Rafinja u 12. za Barselonu, a Dedmbele u 40, Vitinja u 54, Mbape u 61. minutu iz penala i 89. za PSŽ.
Crveni karton: Arauho (Barselona) u 29. minutu.

BARSELONA: Ter Štegen - Kanselo (od 82. Žoao Feliks), Arauho, Kubarsi, Kunde - Pedri (od 61. Tores), De Jong (od 82. Fermin), Gundogan - Rafinja, Levandovski, Jamal (od 34. I. Martinez).

PARI SEN ŽERMEN: Donaruma - Hakimi, Markinjos, L. Ernandez, Nuno Mendes - Vitinja, Fabian Ruiz (od 77. Asensio), Zair-Emeri (od 80. Ugarte) - Dembele, Mbape, Barkola (od 77. Li).

 

Liga šampiona, četvrtfinale (revanši)

utorak

(3:2) Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)
/Rafinja 12 - Dembele 40, Vitinja 54, Mbape 69 pen, 89/

(1:2) Borusija Dortmund - Atletiko Madrid 4:2 (2:0)
/Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 - Humels 49 ag, Korea 54/

sreda

(3:3) Mančester siti - Real Madrid (AP1)
(2:2) Bajern Minhen - Arsena (AP2)

POLUFINALE

Borusija D - PSŽ

Arsenal/Bajern - Real/Mančester s.

Mečevi se ighraju 30. aprila i 7. maja

FINALE

Vembli, 1. jun, 21.00