UEFA Liga šampiona

Englezi grme na sudiju Marčinjaka: Njukasl je opljačkan u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 08:19
Sporni penal za PSŽ TV Arena sport/ Screenshot
Sporni penal za PSŽ

"Njukasl je opljačkan u Parizu", komentari su gotovo svih engleskih medija posle kontroverznog penala koji je sudija Šimon Marčinjak dosudio u nadoknadi vremena, a kojim se PSŽ spasio novog poraza od Njukasla (1:1) u UEFA Ligi šampiona.

Snimak je pokazao da je posle centaršuta Usmana Dembelea lopta pogodila prvo u telo a zatim u ruku Valentina Lavramenta. Marčinjak je gledao VAR i dosudio najstrožu kaznu iz koje je Kilijan Mbape postavio konačnih 1:1.

Džermejn Dženas, bivši igrač Njukasla je u analizi za TNT sport nije štedeo sudiju.

ta je Lavramento trebalo da uradi sa svojim rukama? Da ih obmota oko tela? Besan sam. Njukasl je opljačkan. Igrači su dali sve od sene i ovo je trebalo da bude jedna od onih istorijskih pobeda", istakao je Dženas.

I ostali komentatori u britanskim medijima govorili su na sličan način. Trener Edi Hau je pokušao sve to da uvije u "oblande".

"Nije jedanaesterac kada vas lopta pogodi u grudi, a zatim u ruku koja je postavljena nisko. Nije mi dozvoljeno da analiziram, ne mogu da kažem ono što mislim u sebi. Mislio sam da je sudija imao dobar meč do tog trenutka, bio je čvrst", rekao je Hau.

U Grupi F, Boprusija iz Dortmunda je obezbedila plasman u osminu finala pobedom u Milanu, dok će biti zanimljiva borba za drugo mesto. PSŽ ima sedam bodova i gostuje "milionerima" u Nemačkoj, dok Njukasl dočekuje Milan u okršaju i za opastanak u Evropi.

Sve golove i najzanimljivije momente petog kola UEFA Lige šampiona u grupama E, F, G i H pogledajte OVDE.