UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Grupa C UEFA Lige šampiona: Real se mučio, pa preslišao Bragu i plasirao se u osminu finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 22:53
(VIDEO) Grupa C UEFA Lige šampiona: Real se mučio, pa preslišao Bragu i plasirao se u osminu finala Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Real Madrid je posle Mančester sitija i Lajpciga treći učesnik osmine finala UEFA Lige šampiona posle četvrtog kola. Madriđani su sve do provg gola muku mučili sa Bragom koja nije iskoristila penal, a onda se uozbiljio i lako stigao do pobede od 3:0 (1:0) u četvrtom kolu Grupe C UEFA Lige šampiona.

Braga je namučila real u Portugaliji, ali i na Bernabeu. Iako je Karlo Anćeloti odlučio da odmara Džuda Belingema očekivao je bolji početak svog tima iako je pola sata pred meč ostao bez golmana Kepe koji se povredio na zagrevanju. A, Lukas Vaskez je napravio penal već u 4. minutu, međutim golman Lunjin je pročitao nameru Đala i odbranio udarac. Iamo je Vaskez još jedan kritičan start nad Brumom, koji je lako mogao da bude novi penal, ali sudija je odlučio drugačije. Real je počeo da igra od 10. minuta, Brahim Dijaz je postigao jedan gol koji je bio poništen zbog ofsajda, ali u 27. minutu ga nije bilo. Rodrigo je dobro asistirao, a Brahim Dijaz odlično reagovao na povatnu loptu.

Uozbiljio se Real, napao rivala u nastavku i posle dve prilike Vinisijus Žunior je pogodio mrežu. Lukas Vaskez mu je uputio dobru loptu na osam metara, usledio je dribling Brazilca i laka realizacija. Samo tri minuta kasnije sve je bilo jasno u Madridu. Rodrigo je započeo i zavrtšio kontru šmekerskim lob udarcem, a Vinisijus Žunior upisao je asistenciju.

UEFA Liga šampiona, 4. kolo

Grupa C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)
/Politano 39 - Fofana 52/

Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)
/Brahim Dijaz 27, Vinisijus Žunior 58, Rodrigo 61/

 

Standings provided by Sofascore