UEFA Liga šampiona

Spektakl u Napulju, Valverde projektilom doneo Realu pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 23:02
Spektakl u Napulju, Valverde projektilom doneo Realu pobedu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

I bi spektakl na stadionu "Dijego Armando Maradona". Real je u sjajnom meču pobedio Napoli 3:2 (2:1) u derbiju Grupe "C" Lige šampiona i to spektakularnim pogotkom Federika Valverdea u 78. minutu, odnosno pripisanim autogolom golmanu Meretu jer je lopta od prečke od njegovih leđa odbila u mrežu. Bilo je svega u Napulju, ključao je Vezuv od igre, tempa, golova, grešaka.

Real je Real, jedan od najvećih klubova sveta, ako ne i najveći, a ima na klupi i Karla Anćelotija. Iako je Napoli povedo preko Ostigarda, uspeli su "kraljevići" da uzvrate i završe prvo poluvreme sa prednošću. Navijače na stadionu "Dijego Armando Maradona" zapalio je Ostigard, kada je odbitak od prečke spremio u mrežu Kepe. Ali, Real ima Vinisijusa Žunior i Džuda Belingema, majstore koji kažnjavaju i najmanje propuste.

Grešku Di Lorenca oberučke je prihvatio Vinisijus Žunior i kaznio, da bi stadion zanemeo sedam minuta kasnije jer je na delu video moć Belingema. Englez je primio loptu na 30-tak metara od gola, nanizao trojicu rivala, a onda rutinski pogodio suprotan ugao za preokret. Bio je to deveti gol 105 miliona evra plaćenog veznog igrača u sezoni na 11 mečeva. Impresivno!

Napoli je moćan kod kuće, kada se razmahne teško rivalima. Osimen je mučio Ridigera, a posle njegovog pokušaja u 52. mintu lopta je pogodila u ruku Nača. Gledao se VAR, pa je Zjelinski sa bele tačke izjednačio na 2:2. Imao je Osimen još jednu sjajnu priliku za preokret, ali Kepa je odbranio.

Međutim, Real ima tešku artiljeriju, Federiko Valverde je ispalio projektil sa 20 metara, lopta se od prečke i leđa golmana Mereta odbila u mrežu za pobedu Madriđana. Do kraja se Napoli upinjao da izjednači, možda je igrom to i zaslužio, ali fortuna je bila na strani Madriđana.

Braga je posle preokreta i šokantnim golom Kastra u 90+4. minutu stigao do pobede nad Union Berlinom 3:2.

Grupa C

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)
/Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4/

Napoli - Real Madrid 2:3 (1:2)
/Ostigard 19, Zjelinski 54 pen - Vinisijus Žunior 27, Belingem 34, Meret 78 a.g./

 

Standings provided by Sofascore