UEFA Liga šampiona

Spektakl u Berlinu: Beker ispisivao istoriju Union Berlina, Braga golom Kastra u 90+4. slavila 3:2

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 20:45
Spektakl u Berlinu: Beker ispisivao istoriju Union Berlina, Braga golom Kastra u 90+4. slavila 3:2 Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Olimpijski stadion u Berlinu bio je krcat i obojen u crveno na prvom istorijskom meču Union Berlina u Ligi šampiona na svom terenu, ali nije dočekao i prvu pobedu jer su crveni vodili 2:0, ali Braga je posle velikog prekreta i golom Andre Kastra u 90+4. minutu slavila 3:2, u drugom kolu Grupe C Lige šampiona. Šeraldo Beker je sa dva gola ispisao istoriju, jer je bio prvi strelac za Union berlin u eliti, Braga je na iskustvo, uz majstoriju Brume i sjajan pogodak Andre Kastra u poslednjim sekundama meča napravila veliki preokret šokiravši navijače crvenih!

Ulaznice su odavne bile rasprodate, svih 73.000 navijača stvorila je zaglušujuću buku već u 4. minutu kada je Robin Gosens, pojačanje iz Intera, zatresao mrežu. Međutim, srpski sudijski tim na čelu sa Srđanom Jovanovićem morao je da razočara nemačke pristalice jer je asistent Beker bio u ofsajd poziciji.

Mladi napadač Kevin Berens je neočekivano dobio šansu od početka u postavi Union Berlina i umalo u 18. minutu da se proslavi. Odlično je prošao Serdara na 40 metara od gola, ušao je u šesnaesterac i spetljao se. Nije ni šutirao, a ni asistriao Bekeru, pa je velika prilika propala. Braga je iskusna ekipa, što je pokazala u kvalifikacijama, čekali su na priliku iz tranzicije, međutim, odbrana Union Berlina sa Leonardom Bonućijem je bila na visini zadatka.

Braga je tri puta hvatala u ofsajd zamku napadače domaćina, ali četvrti je prošao i bio koban. Kral je poslao sjajan pas, Šeraldo Beker je izmakao odbrani, imao je Berensa na drugoj stativi i odlučio da sam završi akciju, pa će mu taj 30. minut doneti i mesto u almanahu kluba kao prvom strelcu u Ligi šampiona, jer su u prvom kolu bili poraženi od Reala 1:0.

Braga nije imala lek protiv Bekera, radio je kapiten Uniona šta je hteo na terenu, prolazio je pored rivala kao BMW pored fiće i već u 37. minutu je ponovo digao Berlince na noge jer je uvećao prednost na 2:0. Ipak, jedna neopreznost odbrane Berlinaca, neizlazak u blok na vreme doneo je gol Bragi. Niakite je odbitak mirno ubacio u mrežu i vratio goste iz Portugalije u igru.

Napadima Union Berlina počeo je drugi deo, ali je Bruma utišao navijače u 51. minutu spektakularnim golom. Sa 25 metara skinuo je paučinu iz ugla golmana Ronova za 2:2! Meč je u drugom delu bio manje lep, ali čvršnji, sa mnogo startova, prekršaja pa je Srđan Jovanović morao da vadi kartone iz džepa, a da isključi Artura Žorža (Braga) na klupi zbog prigovora. Imao je Šeraldo Beker još jednu priliku da ubeleži het-trik, pokušao je petom iz teške pozicije i pogodio spoljni deo mreže, a u poslednjim sekundama meča rezervista Andre Kastro je preciznim udarcem sa 18 metara doneo Bragi veliki trijumf od 3:2 i ostavio u šoku navijače domaćina. Spektakularan meč, sa šokantnim  krajem.

Grupa "C", drugo kolo

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)
/Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4/

Napoli - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore