La Liga

Realu i drugi golman van stroja: Kepa pauzira od dve do tri nedelje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 13:26
Realu i drugi golman van stroja: Kepa pauzira od dve do tri nedelje Twitter/Real Madrid

Nema sreće Ral sa povredama golmana ove sezone jer će do izvesno do kraja meseca ostati bez Kepe Arizabalage. On je povredio aduktor mišića (blago kidanje) na zagrevanju pred sinoćni meč sa Bragom u UEFA Ligi šampiona i neće ga biti na terenu dve dotri nedelje. 

To je "ovlaš" procena klupskih lekara koju je medijima podelio trener Karlo Anćeloti jer će španski čuvar mreže u petak ići na magnetnu rezonancu posle koje će se znati tačna dimenzija povrede, kao i proces oporavka. Na početku sezone 10. avgusta, ukršeni ligament na treningu je pokidao Tiboa Kurtoa i za njega je sezona bil završena pa je Real morao da pozajmi Kepu iz Čelsija.

Srećna okolnost po Real je što je Andrej Lunjin dugo u klubu i što je u dorboj kondiciji što je pokazao i protiv Brage kada je već u 6. minutu odbranio penal Đaloa. Imao je još nekoliko dobrih intervencija, pa i zbog toga nije upaljen dodatni alarm u Madridu zbog povrede Kepe.

U UEFA Ligi šampiona nisu igrali ni Džud Belingem, ni Dani Sebaljos. Englez je bio na klupi zbog iščašenja ramena na meču protiv Rajo Valjekana i pitanje je hoće li Anćeloti rizikovati da ga stavi u tim protiv Valensije (subota, 21.00, TV Arena 1 Premium). Sebaljos se oporavio, mogao bi da bude među pozvanim igračima za duel sa "slepim miševima" u Primera La Ligi.