UEFA Liga šampiona

Brahim Dijaz blista u Milanu: Nije vreme da pričam o povratku u Real

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 12:18
Brahim Dijaz blista u Milanu: Nije vreme da pričam o povratku u Real Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Brahim Dijaz se izvanredno razvija u Milanu, perspektivna španska "desetka" je bio MVP meča protiv Napolija u prvom četvrtfinalnom duelu Lige šampiona i svakako jedan od ključnih igrača trenera Stefana Piolija.

Nekadašnji izdanak Malage, koga je Siti doveo 2014. godine za 350.000 evra, pa prodao za 17 miliona evra Realu u januaru 2019. godine, već tri sezone nalazi se na pozajmici u italijanskom klubu. Ugovor sa Madriđanima ga veže do juna 2025. godine, ali 23-godišnji Španac o povratku za sada ne razmišlja.

"Nije vreme da pričamo o Real Madridu. Tadovoljan sam i srećan u Milanu, a još srećniji zbog tima koji, eto, ima dobru priliku da uđe u polufinale Lige šampiona. Mogu da bude zadovoljan i svojom formom, ali znam da imam još mnogo prostora za napredak", rekao je Brahim Dijaz za "Skaj Italije".

Milan već šest meseci pokušava da otkupi Dijaza od Reala, ali problem im stvara što u ugovoru o pozajmici ne postoji izlazna klauzula. Španci otežu, Milan je spreman da plati 25 miliona evra, međutim, pomaka još nema. Ni u Realu se još uvek nisu odlučili šta će raditi sa Dijazom iako je on tip igrača koji bi vrlo lako mogao da odmeni Luku Modrića, iako nemaju neke istovetne karakteristike. Iako je zbog sitne građe "Mesi iz Malage" bio potcenjen kada je došao u Italiju, prvi je grešku priznao Fabio Kapelo..

 

 

Ove sezone je Španac odigrao 34 meča za "roso-nere" uz šest golova i četiri asistencije, doduše mučile su ga sitne povrede minule dve sezone zbog kojih i nema kontinuitet koji bi želeo i on, ali i Stefano Pioli. Iako je za tri sezone već odigrao 113 susreta (17 golova, 12 asistencija), njegova tehnika i maštovitost su juče i donele Milanu pobedu nad Napolijem.

"Srećan sam zbog pobede, manje zbog nagrade MVP meča. Imali smo sjajno veče", istakao je Dijaz.