UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Istorija je ispisana: Prvi gol na strani i prvi bod za Union u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 20:48
(VIDEO) Istorija je ispisana: Prvi gol na strani i prvi bod za Union u Ligi šampiona Twitter/FC Union Berlin

Napoli i Union Berlin su odigrali nerešeno 1:1 (1:0) u 4. kolu grupe C Lige šampiona. Gosti su stigli u Italiju sa 12 vezanih poraza u svim takmičenjima. Na kraju ipak nije stigao i 13. poraz. Nemci su tako ispisali klupsku istoriju jer su postigavši prvi gol na strani osvojili i prvi bod u UEFA ligi šampiona.

Prvak Italije je u prvom delu igre dominirao na stadionu "Dijego Armando Maradona". Konstantno je pritiskao goste i nije im dozvoljavao da stvaraju šanse. Tim Rudija Garsije je poveo u 32. minutu preko Angise ali je gol poništen zbog faula pre pogotka. Međutim, spasa za Union nije bilo su 39. minutu kada je Mateo Politano ponovo doveo domaćina u vođstvo, a ovog puta nije bilo posla za VAR sobu. Iako je Napoli bio bolji rival u prvih 45 minuta, Nemci su mogli da odu na pauzu bez gola zaostatka ali je šut Josipa Juranovića u nadoknadi bio zamalo neprecizan i otišao u stativu.

 

 

Drugo poluvreme je započelo u nešto sporije tempu. Napoli je imao priliku da uveća prednost, ali je odbrana gostiju sjajno reagovala. Upravo tada se stvorila kontra Uniona. David Fofana je bio nesebičan i dodao Šeraldu Bekeru koji je šutirao, a njegov udarac je odbranio Meret. Ipak, na odbitak je nalateo upravo Fofana i tako postigao prvi gostujući pogodak u Ligi šampiona u istoriji berlinskog kluba. Dva je u berlinu postigao Šeraldo Beker protiv Brage.

Do kraja utakmice su obe ekipe imale priliku da odnesu sva tri boda sa ove utakmice. Najbolju je imao Hviča Kvarachelija u 94. minutu ali je golman berlinskog tima Frederik Renou odbranio njegov šut. Napoli je ostao na drugom mestu u grupi C sa sedam osvojenih bodova, dok je Union poslednji sa jednim bodom. 

Grupa C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)
/Politano 39, Fofana 52/

Real Madrid - Braga 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore