UEFA Liga šampiona

Idem na kraju sezone čak iako Barselona osvoji Ligu šamiona: Ćavi čvrst u svojoj odluci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 08:59
Trener Barselone, Ćavi Ernandez na meču Lige šampiona protiv Napolija Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Trener Barselone, Ćavi Ernandez na meču Lige šampiona protiv Napolija

Remijem u Napulju od 1:1 i trijumfom nad Napolijem na svom terenu 3:1, fudbaleri Barselone su obezbedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

navijači kluba su ponov počeli da pričaju o velikim ambicijama u ovom takmičenju i ponovo je u centru paćnje pitanje odlaska ili eventuanog ostanka trenera Ćavija Ernandeza.

Međutim, stav šefa stručnog štaba španske ekipe da po okončanju sezone napravi pauzu u trenerskom poslu je toliko jak da ga neće promenit ni eventualno osvajanje Lige šampiona.

 

 

"Ne znam zaista zašto me posle svake utakmice novinari pitaju o tome hoću li ostati na klupi Barseloni. Rekao sam već da neću i to će sigurno biti tako. Da završimo jednom za svagda tu temu - na kraju sezone napuštam Barselonu i to se neće promeniti čak i ukoliko budemo osvojili Ligu šampiona.", rekao je Ćavi i dodao:

"Sledeću sezonu ću u mečevima najboljeg klupskog takmičenja u Evropi uživati isključivo kao navijač."

Imao je trener Barselone još jednu opasku na rad španskih novinara koji su pred meč sa Napolijem pisali da bi mogao da bude njegov poslednji u klubu.

"Pisalo se o tome da ću ukoliko ne eliminišemo Napoli ostati odmah bez posla, a onda sam morao da objašnjavam igračima da to nije tako. Ne znam zašto se stvara neki dodatni pritisak. Pa i da nismo pobedili niko ne bi umro, život bi se nastavio dalje. Ovaj tim Barselone je pokazao da vredi, pasirali smo se u četvrtfinale Lige šampiona, čekamo protivnika na putu do polufinala i zaista želim da uživam u tom trenutku. Ponosan sam na igrače", rekao je Ćavi.

Barselona trenutno zauzima treću poziciju na tabeli španske LA Lige sa 62 osvojena boda, što je bod manje od Đirone, odnosno osam od vodećeg Real Madrida, pa će Katalonci do kraja sezone imati jako težak posao u borbi za titulu.