UEFA Liga šampiona

Nismo osećali pritisak, ovo je dan za čestitke: Ćavi nakon plasmana Barse u nokaut fazu LŠ

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.11.2023 15:05
Trener Barselone Ćavi Ernandez Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Trener Barselone Ćavi Ernandez

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez izjavio je na konferenciji za medije nakon utakmice sa ekipom Porta, da ne oseća olakšanje posle plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, jer nije osećao pritisak.

Barselona je sinoć preokretom savladala Porto i obezbedila plasman dalje i prvo mesto u grupi H jer je bolja u međusobnom skoru od Porta, a ima čak za sedam golova bolju gol razliku od Šahtjora. Porto je golom brazilskog krilnog napadača Pepea u 30. minutu poveo u 30, ali je već u 32. minutu izjednačio Portugalac Žoao Kanselo.

Bek je bio najbolji igrač utakmice, pošto je u 57. minutu asistirao zemljaku i imenjaku Feliksu za potpuni preokret.

"Na poluvremenu sam rekao igračima da budu hrabriji, da ne možemo u svakom napadu da vraćamo loptu golmanu. U Barsi se nikada do kraja ne reše problemi, ali ovo je dan za čestitke jer smo igrali dobro i plasirali se dalje. Ne osećam olakšanje jer nisam osećao ni pritisak", istakao je španski stručnjak i dodao da ekipa mora da stvara više šansi za Levandovskog koji je u golgeterskoj krizi.

"Sad je frustriran, kao i svi, kao Eto, Anri, Mesi, Vilja... Zverski je takmičar, zadovoljan je timskom pobedom, ali fudbaler mora da bude malo egoista i da želi da daje golove", zaključio je Ćavi.

Standings provided by Sofascore